Pri družini Hozjan že 21. leto zapored praznično okrasili dvorišče in hišo s tisočerimi lučkami

Družina Marije in Ivana Hozjana iz Hotize vsako leto okrasi dvorišče in svojo hišo s tisočerimi prazničnimi lučkami v spomin na tragično preminulo hčerko.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. december 2022 ob 11:08
Praznična okrasitev pri družini Hozjan

Praznična okrasitev pri družini Hozjan

Družina Hozjan iz Hotize je že 21. leto zapored okrasila svoje dvorišče in hišo s tisočerimi lučkami ter s tem v prazničnem decembrskem času poskrbi, da se hiša spremeni v pravo svetlečo atrakcijo. Z več tisoč lučkami se Marija in Ivan vsako leto poklonita tragično preminuli hčerki Andrejki, ki je pred 26. leti izgubila življenje v prometni nesreči s šolskim avtobusom, nedaleč od domače hiše.

V spomin na njo vsako leto v tem prazničnem času okrasijo hišo in okolico, vrt hiše pa krasijo tudi velike jaslice, izdelane iz naravnega materiala. Na dvorišču zadnja leta stoji tudi kapelica, v kateri je postavljen kip Marije iz Lurda, ki sta ga zakonca Hozjan prinesla z romanja.

Ob teh božično-novoletnih praznikih je tako že tradicionalno na dvorišču pri Hozjanovih postavljena prava božična vas, praznične lučke pa si vsako leto ogleda vse več obiskovalcev.



Več v Družabno