Aktiven december v KS Cven

V prazničnem decembru so se v KS Cven odvili številni dogodki.

Sara Vinkovič, sobota, 31. december 2022 ob 13:03
Praznični december v KS Cven

Praznični december v KS Cven

Že 1. 12. so člani KD Cven pripravili predstavo za otroke iz šole in vrtca na Cvenu. Zaigrali so otroško predstavo o Koki in domačih živali na kmetiji.

Miklavževanje na Cvenu, ki ga že od leta 1892 pripravlja Društvo cvenskih čehov in diklin, je potekalo v soboto, 3.12. v gasilskem domu na Cvenu. Zbralo se je lepo število otrok s starši in starimi starši iz Cvena in okoliških krajev. Pridni otroci so dobili darilo, za tiste malo manj pridne pa so poskrbeli parklji.

Na Sp. Krapju pa je Miklavž otroke obiskal naslednjo soboto, 10.12. Otroci so se s starši najprej zbrali v gasilskem domu na Sp. Krapju, kjer so izdelovali voščilnice in božično dekoracijo, nato pa je prišel Miklavž skupaj s parkljem in pridne otroke obdaril z darilom. Miklavževanje so izvedli mladi gasilci PGD Sp. Krapje.

16.12. je sledil je prižig lučk na Cvenu, ki se je zaradi slabega vremena odvijal v zadružnem domu na Cvenu, z pozdravnim nagovorom predsednice KS Cven, Sare Vinkovič, nastopom otrok iz šole in vrtca na Cvenu ter koncertom MePZ Cven-Pristava. Po nastopih so se obiskovalci podružili, člani sveta KS Cven pa so poskrbeli za prigrizek in pijačo. Vrabljevi iz Mote pa so prispevali kruh. Ob lepšem vremenu so otroci iz šole okrasili drevesa pri trgovini.

Miklavževanje na Cvenu

Na Cvenu Miklavž obiskal pridne otroke, parklji pa malo manj pridne


V nedeljo, 18.12. so se odpravili na sprehod s svetilkami do Tigelijevih. Krajani iz Cvena in Mote so se dobili pri zadružnem domu in se odpravili proti Sp. Krapju, kjer so imeli prvo postojanko. Pot so nadaljevali do Zg. Krapja, kjer so jih pričakali krajani in člani PGD Zg. Krapje in jim ponudili topel napitek. Pot smo zaključili pri Tigelijevih, kjer so si ogledali čudovito razstavo medenih hišk, ki jih vsako leto izdela Dragica Tigeli. Degustirali so njihove izdelke in se polni lepih vtisov sprehodili nazaj do Cvena.

V zadružnem domu je 20.12. potekal že 4. novoletni turnir v namiznem tenisu na Cvenu. Turnirja se je udeležilo sedemnajst namiznotenisačev. Pred samim začetkom turnirja je vse tekmovalce pozdravil predsednik ŠD Cven, Branko Smodiš. Medaljo in pokale pa je podelila predsednica KS Cven, Sara Vinkovič. Rezultati turnirja: 1. Mesto: Robert Krnjak (ROŠNJA), 2. Mesto: domačin Andrej Onišak (ŠD CVEN), 3. Mesto: Darko Fijavž (TVD PARTIZAN), 3. Mesto: Bojan Jagodič (NTK Spin). V tolažilni skupini pa je zmagal Viktor Tkalec (Beltinci).

ŠD Cven pa je obiskal tudi Božiček. Starši naših najmlajših nogometašev so pri njem naročili darila in tako jim je Božiček prinesel nove športne torbe.

Tudi TD Cven so bili aktivni. Kot vsako leto je njihov Dedek Mraz 23.12. obiskal otroke v šoli in vrtcu na Cvenu ter jim prinesel darila. Naslednji dan pa je Dedek Mraz skupaj z Božičkom obiskal bazar v Ljutomeru, kjer sta z majhno pozornostjo razveselila obiskovalce bazarja.

Kot eno izmed najbolj aktivnih društev v naši krajevni skupnosti, KD Cven tudi niso počivali. MePZ Cven-Pristava so poleg nastopa na Cvenu ob prižigu lučk pripravili še štiri koncerte v decembru. 22.12. so nastopili na Sp. Krapju in Zg. Krapju. 29.12. pa so MePZ Cven-Pristava zapeli še na Moti pri gasilskem domu, nato so se še odpravili v Pristavo k kapelici, saj veliko članov zbora prihaja od tam. Na koncertih se je zbralo lepo število ljudi, domačini in člani gasilskih društev pa so v vseh vaseh poskrbeli za topel napitek in prigrizek, tako da se je prijetno druženje nadaljevalo tudi po koncertih.

Člani gledališke sekcije KD Cven pa že vrsto let pripravljajo Veseli večer na Štefanovo, 26.12. Tokrat so polno dvorano zadružnega doma nasmejali s skečem »Čevljarsko-šiviljska delavnica«, avtorja Petra Žibrata. Manjkala ni niti glasba. Nastopili so brata in sestri družine Karba Fekonja iz Zg. Krapja in sestre družine Babič iz Mote. Veselijo pa se ponovitve Veselega večera, ki bo 6.1.2023 on 18. uri.

Ribiči tekmujejo tudi pozimi. Tako se je v Hudinovi jami na Moti v soboto, 23.12. odvijala 1. novoletna tekma v športnem ribolovu. Sodelovalo je 23 ribičev. 1. mesto je osvojil Bojan Merčnik (Murska Sobota), 2. mesto David Lorber (Radenci), 3. mesto pa domačin Danilo Krajnc iz Mote. Po končanem tekmovanju so člani ŠRD Motarska jama poskrbeli za pogostitev.

Že nekaj let pa se nekaj dni pred novim letom krajani iz Zg. Krapja podajo na pohod do Banovec, kjer si ogledajo razstavljene jaslice. Tako se je 30.12. zbralo lepo število pohodnikov, ko pa so vrnili nazaj na Zg. Krapje v gasilski dom pa jih je, kot vedno pričakala »kisla žüpa«.

Sodelovali in pomagali so: Čebelarstvo Tigeli, DCČD, KD Cven, PGD Cven, PGD Mota, PGD Sp. Krapje, PGD Zg. Krapje, ŠD Cven, ŠD MRD, ŠRD Motarska jama, Šola in vrtec Cven, TD Cven, krajani KS Cven in svet KS Cven

Veseli večer na Cvenu

Gledališčniki KD Cven ponovno nasmejali polno dvorano zadružnega doma


1. novoletna tekma v športnem ribolovu

Na 1. novoletni tekmi v športnem ribolovu sodelovalo 23 ribičev




Več v Družabno