KMN Meteorplast ŠIC bar brez prvega strelca Kneževiča in povratnika Ruisa

Derbi kroga - Ljutomerčani imajo na tretjem mestu 26 točk, Kobaridci pa na četrtem 20 točk - bo odigran v dvorani ŠIC Ljutomer, pričel pa se bo ob 21. uri.

Prlekija-on.net, četrtek, 5. januar 2023 ob 07:18
KMN Meteorplast ŠIC bar

KMN Meteorplast ŠIC bar

Nevšečnosti v taboru ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara se nadaljujejo tudi v letu 2023. »Čaka nas izredno pomembna tekma za končno tretje mesto po rednem delu prvenstva, mi pa smo znova zdesetkani,« pred petkovo tekmo 14. kroga 1. slovenske futsal lige med Meteorplastom ŠIC barom in Oplastom iz Kobarida, s čimer se bo zaključila druga tretjina rednega dela prvenstva, potarna trener ljutomerske ekipe Robert Grdović. Derbi kroga - Ljutomerčani imajo na tretjem mestu 26 točk, Kobaridci pa na četrtem 20 točk - bo odigran v dvorani ŠIC Ljutomer, pričel pa se bo ob 21. uri.

Tudi na prvi prvenstveni tekmi v letošnjem letu bo Grdović imel veliko težav s sestavo ekipe. Vsaj na petkovi tekmi bo zaradi manjšega operativnega posega manjkal prvi strelec prvenstva (16 zadetkov) Denis Kneževič, dokončno je za to sezono izgubljen Thomas Pihler, ki že nekaj časa vleče poškodbo prepone, prihodnji teden pa bo znano kako dolgo bo zaradi poškodbe kolena odsoten Niko Kosec. Na zadnjem treningu se je poškodoval še Luka Horvat, za katerega bo pred tekmo znano, če bo lahko pomagal ekipi. Zadnjega treninga zaradi bolezni ni opravil Rok Šnofl, Urban Goričan in Niko Vajda pa sta bila odsotna zaradi službenih obveznosti. Poleg tega ne bo na razpolago niti povratnik iz Italije Alen Ruis, saj italijanska nogometna zveza še ni posredovala potrebne dokumentacije za ponovno registracijo za ljutomerski klub.

Ob poplavi odsotnih igralcev je vzpodbudna novica, da se po 16. septembru lani v ekipo vrača kapetan Kristian Škerget. »Nisem še pripravljen za največje napore, a bom ekipi v času številnih odsotnosti poskušal s svojo prisotnostjo pomagati,« pove Škerget.

»Zbrali smo se ta teden po kratkem premoru. Opravili smo dva dobra treninga. Upam, da bomo v petek pokazali pravi obraz, ki ga kažemo skozi sezono in nekako opravičili vlogo domačina ter si priigrali nove tri točke,« je optimističen futsaler Meteorplasta ŠIC bara Tilen Rajter, ki se lahko pohvali s šestimi zadetki v tej sezoni.

Tilen Rajter:

Tokratni prvenstveni obračun bo četrti med tema dvema nasprotnikoma v prvoligaški konkurenci. Ljutomerčani so dobili dve tekmi, Kobaridci pa eno. V tej sezoni je Meteorplast ŠIC bar v Kobaridu slavil z 2:1.

Petkov dvoboj se bo izjemoma pričel ob 21. uri, ogled tekme pa bo brez vstopnine.

Ostali pari 14. kroga v 1. SFL in ostale podrobnosti o prvenstvu so na povezavi.



Več v Šport