Trije vozniki vozili pod vplivom alkohola, dva so pridržali

Prvemu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,22 mg/l, drugemu 0,61 mg/l in tretjemu 0,78 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, četrtek, 5. januar 2023 ob 09:58
Policija

Policija

Policisti PP Ptuj so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, pri kateri je bil samoudeležen voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola (1,22 mg/l), odrejeno mu je bilo pridržanje (po 24. čl. Zakona o pravilih cestnega prometa). Izdan mu je bil plačilni nalog, sledi tudi obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola je vozil tudi državljan Hrvaške, ki so ga policisti obravnavali na območju PP Gorišnica. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper tujca je bilo odrejeno pridržanje, podan bo obdolžilni predlog.

0,78 mg/l pa je je pokazal preizkus alkoholiziranosti pri moškemu, ki so ga obravnavali policisti PP Lenart. Osebni avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki niso pripadale temu vozilu, je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo. Sledi obdolžilni predlog.



Več v Črna kronika