Osumljeni povzročitelj nesreče s smrtnim izidom, je policist

Povzročitelj je do smrti povozil pešca in pobegnil

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. september 2011 ob 11:081
Policija

Policija

V povezavi s prometno nesrečo, ki jo je obravnavala policija 11. 9. 2011 v kraju Lasigovci, kjer je bil na vozišču najden mrtev 43-letni pešec, so iz PU Maribor poslali obvestilo o izvedenih ukrepih in ugotovitvah policije.

Na podlagi ugotovitev z ogleda kraja prometne nesreče, ki ga je opravila dežurna preiskovalna sodnica iz Okrožnega sodišča na Ptuju, ob sodelovanju policistov je bilo ugotovljeno, da je bil v nesreči udeležen neznani voznik osebnega avtomobila kovinsko sive barve, kateremu je pripadal del vozila, ki je bil najden med ogledom. S preiskovanjem so policisti ugotovili, da gre za osebni avtomobil Hyundai Lantra. Na tej podlagi so iz evidenc policije pridobili seznam iskanih vozil in nadaljevali z zbiranjem obvestil ter preverjanjem vozil.

Izsledili domnevnega povzročitelja nesreče, v kateri je umrl pešec

Ob 10.45 uri so v kraju Zavrč odkrili vozilo, Hyunadi Lantra, kovinsko sive barve, kateremu je manjkal del vozila, ki je bil najden med ogledom. Na podlagi pregleda vozila in zbranih obvestil od lastnika vozila so ugotovili, da so podani utemeljeni razlogi za sum, da je lastnik vozila storil kaznivo dejanje Povzročitev prometne nesreče iz Malomarnosti po 323. členu in Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči po 328. členu KZ-1. Zaradi tega so policisti osumljencu ob 10.50 uri na podlagi drugega odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost. Ker je osumljeni lastnik vozila delavec policije so o ugotovljenih dejstvih obvestili Vrhovno državno tožilstvo.

Policisti Specializiranega oddelka pri Vrhovnem državnem tožilstvu so zaradi stvarne pristojnosti prevzeli obravnavo zadeve.

Policija bo zoper policista izvedla postopek za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, ker obstajajo resni in utemeljeni razlogi, da z delavcem ni možno nadaljevati delovnega razmerja.


Več v Črna kronika