Napovedana veter in dež

Zvečer in ponoči se bodo padavine na zahodu krepile in razširile nad večji del države. V ponedeljek bo zapihal severni veter.

Prlekija-on.net, nedelja, 8. januar 2023 ob 11:58
V ponedeljek bo zapihal severni veter

V ponedeljek bo zapihal severni veter

Agencija RS za okolje (Arso) napovedauje, da bo v nedeljo popoldne večinoma oblačno, le v severovzhodni Sloveniji bo še delno jasno. Predvsem na zahodu bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, kašna kaplja pa lahko pade tudi drugod. Krepil se bo jugozahodnik, ob morju bo proti večeru zapihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 7, drugod od 8 do 14 °C.

Zvečer in ponoči se bodo padavine na zahodu krepile in razširile nad večji del države.

V ponedeljek bo deževno. Predvsem v južni Sloveniji bo možna tudi kakšna nevihta. Dopoldne bo v Prekmurju in na Štajerskem še pihal južni veter, ob morju jugo, ki bo čez dan ponehal. Meja sneženja bo med 1200 in 1600 m nadmorske višine. Popoldne bo zapihal severni veter, na Primorskem proti večeru burja, meja sneženja se bo spuščala. Temperature bodo zjutraj in dopoldne od 4 do 10, na Primorskem do 12, v Gornjesavski dolini okoli 1°C, popoldne pa se bo hladilo.

V noči na torek bodo padavine povsod ponehale. V torek se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla. Ponekod bo pihal severni veter. V sredo bo delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava