Kriminalisti priprli sedem osumljencev preprodaje drog

Kriminalna združba je v dveh letih v Pomurju in na območju Ljubljane preprodala prepovedano drogo v višini 100.000 evrov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. september 2011 ob 17:473
Policija

Policija

Pomurski policisti in kriminalisti so v sodelovanju s kriminalisti iz Ljubljane zaradi preprodaje prepovedanih drog 6. septembra 2011 na območju Pomurja in Ljubljane opravili več hišnih preiskav.
Sedmim osebam so odvzeli prostost in jih zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj, povezanih s prepovedanimi drogami, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vseh sedem odredil pripor. Pri hišnih preiskavah je bila zasežena tudi prepovedana droga.

Pomurski kriminalisti so v sodelovanju z ljubljanskimi kriminalisti in v sodelovanju z Okrožnim državnim tožilstvom v Murski Soboti s klasičnimi in prikritimi metodami že dalj časa spremljali delovanje kriminalne združbe, ki se je na območju Pomurja in Ljubljane ukvarjala s preprodajo prepovedane droge heroin in kokain. V času preiskovanja opisanega primera so kriminalisti skupno zasegli več kot 20 gramov kokaina, 70 gramov heroina, 21 sadik konoplje in 150 gramov marihuane.

Preprodali drogo v višini 100.000 evrov
Kriminalna združba je drogo nabavljala v Ljubljani, nato pa so jo enkrat do dvakrat tedensko dostavljali v Pomurje. Združbo so sestavljali storilci povratniki, nekateri med njimi tudi uživalci prepovednih drog. Po zbranih podatkih je mogoče sklepati, da je kriminalna združba v dveh letih v Pomurju in na območju Ljubljane »na drobno« preprodala prepovedano drogo v višini 100.000 evrov.

Na podlagi zbranih obvestil so pomurski kriminalisti 6. septembra 2011 v sodelovanju z ljubljanskimi kriminalisti opravili pet hišnih preiskav na območju Pomurja in Ljubljane. Pri preiskavi so našli in zasegli prepovedano drogo konopljo in telekomunikacijsko opremo, ki je bila uporabljena pri izvrševanju kaznivih dejanj. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj, povezanih s prepovedanimi drogami, je po hišnih preiskavah odvzeta prostost sedmim osumljenim:
  1. 22-letnemu osumljencu iz območja UE Ljubljana
  2. 35-letnemu osumljencu iz območja UE Ljubljana
  3. 28-letni osumljenki iz območja UE Gornja Radgona
  4. 31-letni osumljenki iz območja UE Gornja Radgona
  5. 29-letnemu osumljencu iz območja UE Gornja Radgona
  6. 36-letnemu osumljencu iz območja UE Murska Sobota
  7. 25-letni osumljenki iz območja UE Murska Sobota
Vsi osumljenci so bili s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vseh sedem odredil pripor.

Pri preiskavi kaznivih dejanj so kriminalisti zaznali tudi sum kaznivega dejanja s področja prostitucije. Ugotovili so, da se je članica kriminalne združbe prostituirala, da bi tako prišla do denarja za nabavo prepovedane droge.


Več v Črna kronika