Z izkušnjami do desete zmage v sezoni

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je pred nekaj več kot 100 gledalci, ki so si v dvorani ŠIC Ljutomer ogledali dvoboj, zabeležil deseto zmago v sezoni.

Prlekija-on.net, sobota, 14. januar 2023 ob 08:38
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Z dvoboji 15. kroga se je pričela zadnja tretjina rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je pred nekaj več kot 100 gledalci, ki so si v dvorani ŠIC Ljutomer ogledali dvoboj, zabeležil deseto zmago v sezoni. Na krilih štirikratnega strelca Aljaža Goznika in povratnika v ekipo Alena Ruisa so Ljutomerčani s 7:4 (3:1), še tretjič v prvenstvu, premagali Dobrepolje. Meteorplast ŠIC bar ima zdaj na tretjem mestu 32 točk.

V domačem taboru so tokrat pogrešali službeno odsotnega trenerja Roberta Grdovića, ki ga je zamenjal Tomislav Novak, Adrijana Trstenjaka, ki je počival zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, ter poškodovana Thomasa Pihlerja in Nika Kosca. Prvič po 12. maju lanskega leta je v ljutomerskem dresu zaigral Alen Ruis, ki je jesenski del preživel pri italijanskem A2 ligašu iz Benetk. In prav mlajši od bratov Ruis je poskrbel za odličen pričetek tekme za domačo ekipo. V 5. minuti je izkoristil podajo Urbana Goričana za domače vodstvo z 1:0, dve minuti pozneje pa je po njegovem strelu odbito žogo v mrežo potisnil Aljaž Goznik. V 12. minuti je Alen Ruis s svojo levico dosegel še drugi zadetek za vodstvo s 3:0. Pred odhodom na odmor, na semaforju je tekla 15. minuta, je z natančnim strelom, po podaji s kota, znižal zaostanek Denis Gale.

Alen Ruis je bil podajalec tudi pri četrtem zadetku gostiteljev, ko je v 25. minuti na 4:1 povišal Aljaž Goznik. V 27. minuti so gledalci videli kar tri zadetke. Najprej je zaostanek znižal Tomaž Pustotnik, nato je Aljaž Ruis znova poskrbel za tri zadetke naskoka domače ekipe, za zanimivo končnico pa je poskrbel Anej Kmetič, ki je zadel za 5:3. Aljaž Goznik je svoj strelski večer zaključil s štirimi zadetki, saj je v polno meril še v 36. in 40. minuti, še drugič na tekmi, že enajstič v zadnjih petih tekmah, pa je zadetek, četrti za goste na tej tekmi, v 36. minuti zabil Kmetič.

»Tekma je bila, kot smo napovedovali, težka. Vedeli smo, da so Dobrepolje ekipa, ki igra na nož. Nismo igrali, kot bi morali. Nismo bili dovolj čvrsti na žogi, nismo šli stoodstotno v vse duele in to se je odražalo na rezultatu. Težko smo si priigrali razliko treh zadetkov, morda štirih zadetkov, da bi nam bilo potem lažje. Na koncu smo z izkušnjami pripeljali tekmo do nove zmage,« je po dvoboju dejal Alen Ruis, ki ga v naslednjem tednu čakajo nastopi za slovensko izbrano vrsto U19, ki bo sodelovala na močnem turnirju na Hrvaškem.

V 16. krogu, ki bo na sporedu 20. januarja, bo Meteorplast ŠIC bar gostoval v Kopru pri Bronxu. Tekmo, ki se bo pričela ob 18.45 uri, bo prenašala športna televizija Šport TV. Ljutomerčani bodo na Primorsko odpotovali brez Denisa Kneževiča, ki je izpolnil kvoto rumenih kartonov, Alen Ruis bo odsoten zaradi reprezentančne akcije, Urban Goričan pa zaradi službenih obveznosti.

Ostale podrobnosti s tekme v Ljutomeru, rezultate 15. kroga in lestvice najdete na povezavi.Več v Šport