Po vsej državi je močno snežilo, ponekod so nastajali zastoji

Pri nas so ceste v nižjih predelih mokre in spolzke, medtem ko so v višjih predelih ponekod neprevozne oz. je na cestah več cm snega in je potrebna pazljivost, vsekakor pa se nikamor ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. januar 2023 ob 09:26
Sneg v Prlekiji

Sneg v Prlekiji

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, po vsej državi v ponedeljek močno sneži, ponekod v prometu nastajajo zastoji. Zaradi močnega sneženja so številni cestni odseki zaprti, zastoje povzročajo zdrsi tovornih vozil. Zaradi zdrsov tovornih vozil je zaprta primorska avtocesta med Vrhniko in Logatcem proti Kopru, zaprti so tudi razcep Nanos iz smeri Vrtojbe proti Kopru, dolenjska avtocesta pri Medvedjeku proti Ljubljani in uvoz Ljubljana - jug proti Kopru. Pri nas so ceste v nižjih predelih mokre in spolzke, medtem ko so v višjih predelih ponekod neprevozne oz. je na cestah več cm snega in je potrebna pazljivost, vsekakor pa se nikamor ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme.

Obilno sneženje je zjutraj povzročilo nekaj preglavic voznikom na cestah na območju PU Maribor, sporočajo. Med 4. in 7. uro zjutraj so bili obveščeni o devetih prometnih nesrečah z materialno škodo in dveh z lažjimi telesnimi poškodbami. Obveščeni so bili tudi o več podrtih drevesih na območju Ptuja, Malečnika in Poljčan. Voznike še vedno opozarjajo, da vozijo skrajno previdno in strpno ter da se na cesto odpravijo le s primerno zimsko opremo.

Agencija RS za okolje (Arso) je tudi izdala opozorilo, da bo sneg moker in bo ponekod povzročal snegolom.

Arso napoveduje, da bodo v ponedeljek dopoldne padavine oslabele in, razen na zahodu, večinoma ponehale. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 °C.

Močno naj bi snežilo do nižin

V večjem delu Slovenije naj bi močno snežilo, sneg bo moker in bo ponekod povzročal snegolom


Zvečer se bodo padavine na zahodu znova okrepile in ponoči zajele večji del države. Po nižinah Gorenjske in Koroške bo snežilo, drugod deloma deževalo deloma snežilo. Na jugozahodu ter na Štajerskem in v Prekmurju bo prehodno zapihal jugozahodnik, ob morju jugo. Do torka zjutraj bodo padavine večinoma ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju do 7 °C.

V torek bo pretežno oblačno. Dopoldne bo večinoma suho, popoldne in v noči na sredo bodo ponovno padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 7, na Goriškem in ob morju do 10 °C.

V sredo čez dan se bo na vzhodu oblačnost trgala, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pa bodo občasne padavine, deloma plohe, lahko bo tudi zagrmelo. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

V četrtek bo oblačno, občasno bodo manjše padavine. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ponovno spustila do nižin, a količina padavin ne bo velika. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava