Meteorplast ŠIC bar v Kopru pred kamerami

Prvič v 35-letni zgodovini ljutomerskega kluba bo prvenstvena tekma 1. slovenske futsal lige (SFL) na ogled širši slovenski publiki.

Prlekija-on.net, četrtek, 19. januar 2023 ob 08:46
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Petek, 20. januar, bo s posebnimi črkami zapisan v anale slovenskega futsala, svoje mesto pa bo dobil tudi v zgodovini ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara. Prvič v 35-letni zgodovini ljutomerskega kluba bo namreč prvenstvena tekma 1. slovenske futsal lige (SFL) na ogled širši slovenski publiki. Tekmo 16. kroga 1. SFL med škofijsko ekipo Bronx in Meteorplastom ŠIC barom bo namreč neposredno prenašala televizija Šport TV. Tekma, ki bo odigrana v koprski Bonifiki, se bo pričela ob 18.45 uri.

Ljutomerčani potujejo na Primorsko z odlično popotnico. V dosedanjem delu prvenstva so zabeležili deset zmag, dva neodločena izida ter tri poraze. Med drugim so dobili tudi tri zadnje prvenstvene dvoboje (Bronx, Oplast, Dobrepolje) in so že več kot mesec dni neporaženi. Zbrali so 32 točk, kar zadošča za visoko tretje mesto, pred četrtouvrščenim kobariškim Oplastom pa imajo devet točk naskoka. Škofijski Bronx, ki so ga Prleki v dosedanjem delu prvenstva dvakrat premagali (6:2, 5:2), je trenutno na petem mestu z 19. točkami. »Obe dosedanji tekmi sta bili v prvem polčasu zelo izenačeni, potem pa nam je v drugem uspelo narediti razliko. Nedvomno bodo tudi na petkovi tekmi odločale malenkosti. Na obalo gremo kljub nekaj odsotnostim motivirani, saj želimo v zaključek rednega dela prvenstva vstopiti z možnostjo osvojitve drugega mesta. Zelo me veseli, da bodo tekmo prenašali tudi prek televizijskih zaslonov. To je za slovenski futsal pomemben korak naprej. Na nas je, da pokažemo pravi pristop in pred kamerami odigramo kot znamo, potem tudi rezultat ne bo izostal,« je optimističen pred drugim gostovanjem v Kopru, v manj kot mesecu dni, vratar Klemen Anžel.

Tako kot na večini tekem v tej sezoni bodo Ljutomerčani tudi tokrat oslabljeni. Zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov bo manjkal prvi strelec prvenstva Denis Knežević, povratnik v ekipo Alen Ruis, ki je v prejšnjem krogu dvakrat zadel in še dvakrat uspešno asistiral za zadetek proti Dobrepolju, je z reprezentanco U19 na turnirju na Hrvaškem, Urban Goričan bo manjkal zaradi službenih obveznosti, Niko Kosec in Thomas Pihler pa zaradi poškodbe. V ekipo se vrača Adrijan Trstenjak.

V tem tednu je trener Robert Grdović s pomočnikom Tomislavom Novakom pripravil dva treninga, na katerih pa sta poleg zgoraj naštetih manjkala tudi vratar Tjaž Lovrenčič (služba) in Matic Goznik (študij), ki pa bosta z ekipo odpotovala v Koper.

Ostali pari 16. kroga 1. SFL, lestvica, lista strelcev... je na povezavi.



Več v Šport