Vzrok za požar malomarnost osebe, škode za okoli 100 tisoč evrov

Ko je oseba zaznala dim je pobegnila iz stanovanja in zaprosila za pomoč sosede. Zaradi požara je stanovanje v celoti uničeno.

Prlekija-on.net, petek, 20. januar 2023 ob 15:27
Gasilci

Gasilci

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor je bil v četrtek, 19. januarja, v večernem času obveščen o požaru v stanovanju stanovanjskega bloka v Mariboru. Policisti so na kraju zavarovali območje in izvedli ukrepe za zavarovanje življenja in premoženja ljudi.

V petek so iz PU Maribor sporočili, da je vzrok požara malomarnost osebe v stanovanju stanovanjskega bloka, kar je imelo za posledico, da je prišlo do požara v spalnici stanovanja. Ko je oseba zaznala dim je pobegnila iz stanovanja in zaprosila za pomoč sosede.

Zaradi požara je stanovanje v celoti uničeno. Materialna škoda je nastala tudi na sosednjih stanovanjih in skupnih prostorih stanovanjskega bloka (predvsem zaradi saj oz. dima). in po nestrokovni oceni znaša približno 100.000,00 EUR.

Dve osebi sta bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Maribor, kjer jima je bila nudena zdravniška pomoč zaradi vdihovanja dima in nista v smrtni nevarnosti.

Zoper osumljeno osebo bo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314/I-III čl. Kazenskega zakonika (KZ-1).




Več v Črna kronika