Meteorplast ŠIC bar v zadnji minuti do točke v Kopru

Kljub temu, da je ljutomersko moštvo na Primorsko odpotovalo oslabljeno, in dejstvu, da so gostitelji sredi prvega polčasa vodili že z 2:0, so se varovanci Roberta Grdovića veselili zaslužene točke.

Prlekija-on.net, sobota, 21. januar 2023 ob 08:16
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Dvoboj 16. kroga 1. slovenske futsal lige med škofijsko ekipo Bronx in ljutomerskim Meteorplastom ŠIC barom, ki so ga ljubitelji tega športa lahko v živo spremljali na programu Šport TV, se je končal z neodločenim rezultatom 3:3 (2:1). Ljutomerčani imajo zdaj na 3. mestu 33 točk, kar deset točk več od četrtouvrščenega Oplasta iz Kobarida, ki bo prihodnji petek naslednji nasprotnik prleške ekipe.

Kljub temu, da je ljutomersko moštvo na Primorsko odpotovalo oslabljeno, in dejstvu, da so gostitelji sredi prvega polčasa vodili že z 2:0, so se varovanci Roberta Grdovića veselili zaslužene točke. Večji del dvoboja so imeli žogo v posesti, priigrali so si številne priložnosti, a so bili pred vrati Alena Mordeja nespretni. Primorci so povedli v 3. minuti, ko so prvič sprožili proti vratom Klemna Anžela in preko Žige Kneževiča Mraka zadeli. Gostje so poskušali čim prej priti do izenačenja, vendar je domača obramba uspešno zapirala pot do Mordejevih vrat. V obdobju največje premoči gostov so domačini preko Tilna Kamenčića v 12. minuti prišli do povišanja vodstva. Vztrajnost se je gostom poplačala v 17. minuti, ko je zadel Aljaž Goznik. Slednji se je med strelce vpisal na tretji zaporedni tekmi in je doslej v sezoni zbral že 11 zadetkov.

Pri izenačujočem zadetku so imeli Ljutomerčani veliko sreče. Žiga Tkalčič je v 25. minuti s prostega strela, z okrog 12. metrov, sprožil na vrata, žoga pa se je od okvirja vrat odbila v Mordeja in končala za njegovim hrbtom. V 29. minuti so Prleki ostali brez Matica Goznika, ki je zaradi prekrška dobil drugi rumeni in posledično rdeči karton. Domačinom številčne premoči, ki so jo imeli dve minuti, ni uspelo kronati z zadetkom, so pa do vodstva prišli v 33. minuti, ko je Kamenčić izkoristil slabo postavljen zid ob izvajanju prostega strela in premagal Anžela.

V končnici tekme so gostje lovili točko s petim igralcem v polju, kar se jim je obrestovalo. V zadnji minuti je Rok Šnofl prodrl po levi strani, po njegovem močnem strelu pa je žoga zadela gostujočega igralca Benjamina Tušarja in presenetila Mordeja.

Meteorplast ŠIC bar bo v naslednjem krogu v dvorani ŠIC Ljutomer gostil Oplast iz Kobarida, tekma pa bo v petek, 27. januarja, s pričetkom ob 20.30 uri.



Več v Šport