Ormoški policisti imeli v postopku tri alkoholizirane voznike, en je povzročil prometno nesrečo

Vsem so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo ter izdali plačilne naloge.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. januar 2023 ob 15:38
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 20. januarja, ob 13.05 sta policista Policijske postaje Ormož dvema mladoletnikoma zasegla snov za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Po preliminarnih testih sledi ustrezen ukrep.

Ob 13.16 so policisti v Središču ob Dravi obravnavali delovno nesrečo. Delavka je pri hoji padla in se lahko telesno poškodovala. Po vseh zbranih obvestilih bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

V soboto, 21. januarja, ob 10.40 so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije s pobegom v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil in odpeljal s kraja, ne da bi oškodovancu nudil podatke. Povzročitelj je bil izsleden in bo zoper njega uveden hitri postopek.

Ob 17.50 so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Sejanci, ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal izven vozišča v jarek. Ugotovljeno še je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog na Okrožno sodišče v Ormožu.

Ob 20:25 so v Ormožu kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

Ob 21:28 so v Podgorcih kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,43 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika