Meteorplast ŠIC bar želi nadaljevati niz neporaženosti

Z zbranimi 33. točkami imajo Prleki natanko deset točk naskoka pred četrtouvrščenim Oplastom iz Kobarida, ki bo tekmec ta petek, 27. januarja. Tekma bo odigrana v dvorani ŠIC Ljutomer, pričela pa se bo ob 20.30 uri.

Prlekija-on.net, četrtek, 26. januar 2023 ob 08:42
Meteorplast ŠIC bar - Oplast Kobarid, foto: Niko Časar

Meteorplast ŠIC bar - Oplast Kobarid, foto: Niko Časar

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar se je z nizom neporaženosti, ki traja od 21. decembra lani, učvrstil na tretjem mestu 1. slovenske futsal lige. Z zbranimi 33. točkami imajo Prleki natanko deset točk naskoka pred četrtouvrščenim Oplastom iz Kobarida, ki bo tekmec ta petek, 27. januarja. Tekma bo odigrana v dvorani ŠIC Ljutomer, pričela pa se bo ob 20.30 uri.

Po osvojeni točki (3:3) na gostovanju v Kopru pri Bronxu, kar so s prenosom v živo zabeležile tudi kamere športnega kanala Šport TV, so ljutomerski futsalerji v tem tednu opravili dva treninga. Trener Robert Grdović in njegov pomočnik Tomislav Novak sta imela po dolgem času na razpolago vse razpoložljive moči, razen seveda Thomasa Pihlerja, za katerega je zaradi poškodbe sezona že zaključena, in Nika Kosca, ki še okreva po poškodbi kolena. Pred končnico, ki bo odločila nosilce kolajn v tej sezoni, bodo ekipe v prvoligaški konkurenci odigrale še pet krogov. Ta petek se bodo Ljutomerčani tretjič v sezoni pomerili s Kobaridci. Konec oktobra je Meteorplast ŠIC bar v Kobaridu slavil z 2:1, 6. januarja pa je bila prleška ekipa v domači dvorani boljša s 3:2. »Vse tekme z Oplastom so težke. Upam, da se bomo držali svojih načrtov ter zmagali. V tej sezoni smo v medsebojnih dvobojih dvakrat dobro opravili svojo nalogo. Upam, da bo tudi tokrat tako, vendar pa moramo na igrišču to pokazati,« je optimističen izkušeni Urban Goričan, ki je tekmo v Kopru izpustil zaradi službenih obveznosti, tokrat pa bo znova pomemben člen domače ekipe, predvsem v obrambnih nalogah, saj bosta zaradi kartonov manjkala Tilen Rajter in Matic Goznik. Poleg Goričana bosta ponovno ekipi pomagala tudi prvi strelec prvenstva (16 zadetkov) Denis Kneževič, ki proti Bronxu ni igral zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, in Alen Ruis, ki je prejšnji teden s slovensko reprezentanco U19 nastopal na močnem turnirju na Hrvaškem. Trener Grdović se je odločil, da bodo poleg mlajšega izmed bratov Ruis, priložnost proti Oplastu dobili tudi preostali najstniki v ljutomerski ekipi Luka Horvat, Alen Jambriško in Benjamin Rep.

Ostali pari 17. kroga 1. slovenske futsal lige, lestvica in lista strelcev so na povezavi.



Več v Šport