Člani in članice so se zbrali na 41. občnem zboru ŠD Juršinci

Iz poročila predsednika in drugih, ki so pripravili poročila je razvidno, da je ŠD Juršinci v letu 2022 delovalo zelo aktivno saj so priredili veliko športnih prireditev in drugih aktivnosti.

Ivan Trunk, sobota, 28. januar 2023 ob 13:40
41. občni zbor ŠD Juršinci

41. občni zbor ŠD Juršinci

Člani in članice so se v gasilskem domu Gabrnik v soboto, 14. januarja, zbrali na 41. občnem zboru Športnega društva Juršinci. V začetku je Marko Novak, predsednik ŠD Juršinci nagovoril zbrane člane, sledilo je izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodil Alojz Horvat, nato je sledilo branje poročil. Poročilo so pripravili in prebrali predsednik, tajnik, blagajničarka, predstavnik nadzornega sveta, poročilo gospodarja in poročila vodij sekcij, to so smučarska, smučanje po starem, nogometna, košarkarska, pohodna, kolesarjenje po starem, teniška sekcija, kartaška sekcija in šah.

Iz poročila predsednika in drugih, ki so pripravili poročila je razvidno, da je ŠD Juršinci v letu 2022 delovalo zelo aktivno saj so priredili veliko športnih prireditev in drugih aktivnosti. Pregled aktivnosti, ki so se dogajale v letu 2022: konec januarja so priredili smučanje za člane na Voglu, v marcu so organizirali turnir v košarki, organizirali so hitropotezni turnir v šahu in udeležili so se smučanja po starem v Črni na Koroškem, v aprilu so organizirali občni zbor društva ter praznovali 40. letnico društva, konec aprila pa so opravili čistilno akcijo na športnih objektih in v njihovem domu.

V maju so pričeli z ligo malega nogometa, izvedli so tretji odprti turnir v tenisu, tekaška sekcija se je udeležila maratona v Radencih in organizirali so kolesarjenje po starem po občini Juršinci, v juniju je ob petkih potekala liga malega nogometa, ki se je zaključila 1. julija in organizirali teniški turnir v dvojicah in udeležili so se turnirja v malem nogometu v Vitomarcih. V juliju so organizirali tretji teniški turnir za naj tenisača občine Juršinci, konec julija so se pričele priprave za njihovo glavno prireditev "Noči pod topoli" o kateri smo tudi mi poročali.

V oktobru je bila odigrana prijateljska nogometna tekma med veterani Juršinci in NK Dornava, v novembru so organizirali izlet za člane društva v Goriška brda, sodelovali so v organizaciji Martinovega pohoda po občini Juršinci in organizirali so šahovski turnir, v decembru so organizirali otroški in veteranski nogometni turnir, sodelovali so na Božično novoletnih stojnicah v sklopu prazničnega decembra v organizaciji občine Juršinci in KD Juršinci, 26. decembra pa so organizirali Štefanov turnir v malem nogometu o katerem smo tudi poročali.

Po prebiranju poročil je sledilo predstavitev in sprejem plana dela ŠD Juršinci, ki si ga lahko ogledate v foto prispevku. Na koncu občnega zbora je bila še beseda gostov, tu so zbrane nagovorili predstavniki drugih društev občine Juršinci in nov župan občine Juršinci, to je postal Robert Horvat. V govoru je župan povedal, da je v planih občine Juršinci obnova in razširitev športnega parka Juršinci. Za razširitev in obnovo športnega parka je predvideni plan tri leta in so se prijavili na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstvo za okolje, kjer je namenjen denar za izgradnjo športnih objektov, predviden znesek za obnovo je okrog 700 tisoč evrov. Po planu bi moral biti ta športni park zgrajen do leta 2027. Po končanem občnem zboru je sledila pogostitev, potem pa so izvedli še turnir v kartanju šnopsa.



Več v Kultura in izobraževanje