V Križevcih na ogled razstava uporabnikov enote VDC iz Gornje Radgone

Z izdelki se predstavlja 9 uporabnikov: Alojz, Marinela, Alja, Alen, Marija, Srečko, Sara, Denis in Maja. Na razstavi se predstavljajo s samostojnimi in skupinskimi slikami. Živo pisana razstava je odlična popestritev občinskih prostorov.

Prlekija-on.net, torek, 31. januar 2023 ob 18:07
Razstava v Križevcih pri Ljutomeru, foto: Občina Kržiževci

Razstava v Križevcih pri Ljutomeru, foto: Občina Kržiževci

Društvo 29a iz Logarovcev vzorno sodeluje z občino Križevci. Prvi dogodek v letošnjem letu je bilo odprtje likovne razstave uporabnic in uporabnikov VDC centra Murska Sobota, enote Gornja Radgona. V gornjeradgonski enoti VDC so zelo aktivni tudi na likovnem področju. Razstav in podobnih dogodkov se radi udeležujejo, saj so pomembni pri vključevanja uporabnic in uporabnikov v širšo družbeno okolje.

V četrtek, 26. januarja, je tako potekalo odprtje likovne razstave v prostorih občinske stavbe v Križevcih. Pobudnik razstave je Društvo 29a, uporabniki pa so pod vodstvom inštruktorja Danila Plohla pripravili likovno razstavo. Z izdelki se predstavlja 9 uporabnikov: Alojz, Marinela, Alja, Alen, Marija, Srečko, Sara, Denis in Maja. Na razstavi se predstavljajo s samostojnimi in skupinskimi slikami. Živo pisana razstava je odlična popestritev občinskih prostorov.

Številne zbrane je nagovoril križevski župan Branko Slavinec, spodbudne besede je izrekla Tatjana Mijatović, razstavljalce sta pohvalili vodja enote VDC Gornja Radgona Polonca Lovrec in direktorica VDC Murska Sobota Angela Benko Lang.

Likovno razstavo je odprl predsednik Društva 29a, Robert Jurak.



Več v Kultura in izobraževanje