Tuj državljan vozil tovorno vozilo s pnevmatikami brez profila

Vidno poškodovane so bile pnevmatike tudi na drugem tovornem vozilu, ki ga je vozil slovenski državljan. Ob tem je bilo še ugotovljeno, da je ta za dobrih 8.000 kilogramov presegel največjo dovoljeno maso.

Prlekija-on.net, sreda, 1. februar 2023 ob 13:09
Pnevmatike so bile popolnoma obrabljene

Pnevmatike so bile popolnoma obrabljene

Policisti PPP Maribor so v torek obravnavali voznika dveh tovornih vozil, ki nista izpolnjevali tehničnih pogojev za udeležbo v prometu.

Povsem brez profila so bile pnevmatike na tovornem vozilu tujega državljana, sicer voznika podjetja iz okolice Maribora. Vidno poškodovane so bile pnevmatike na drugem tovornem vozilu, ki ga je vozil slovenski državljan. Ob tem je bilo še ugotovljeno, da je ta za dobrih 8.000 kilogramov presegel največjo dovoljeno maso, predpisano za to skupino vozil. Voznikoma sta bili na kraju izrečeni globi za ugotovljene prekrške. Zoper obe pravni osebi so policisti uvedli prekrškovni postopek.

Na cestah še vedno vladajo "zimske razmere", ki s seboj prinašajo dež, meglo, sneg in poledico. Dodatna previdnost in večja pozornost sta v zimskih razmerah nujni, a za varno vožnjo še vedno premalo, saj mora biti vozilo tudi tehnično brezhibno in ustrezno opremljeno. Ustrezna zimska oprema je tako temeljni pogoj za varno udeležbo v prometu.

Mariborski policisti bomo tudi v prihodnje nadzirali ustrezno opremljenost vozil.



Več v Črna kronika