Nasmejali so se ob komediji Ležeči policaj

Na povabilo Kulturnega društva Anton Slodnjak Juršinci so se odzvali pri Kulturnem društvu Kungota pri Ptuju, ter v kulturni dvorani v Juršincih odigrali zelo lepo komedijo Ležeči policaj.

Ivan Trunk, petek, 3. februar 2023 ob 12:02
Komedija Ležeči policaj

Komedija Ležeči policaj

Po skoraj treh letih kulturnega mrka v Juršincih so v nedeljo, 29. januarja, so se na povabilo Kulturnega društva Anton Slodnjak Juršinci odzvali pri Kulturnem društvu Kungota pri Ptuju, ter v kulturni dvorani v Juršincih odigrali zelo lepo komedijo Ležeči policaj. Komedijo je napisal in režiral njihov član Janko Vindiš ter odigral eno od glavnih vlog Dedek Štefan.

Komedija Ležeči policaj je igra, ki prikazuje stanje današnjega življenja na smešen način, gledalci se imajo čemu nasmejati in odhajajo iz dvorane dobre volje. Dogodki se dogajajo eno leto po lokalnih volitvah in obravnavajo volilne obljube in uresničitve le-teh, ki pa jih je na žalost bolj malo. Zgodba se dotakne korupcije, ki se dogaja po naših občinah in sicer v pravnem sistemu, pri skrbi za starejše, pri težavah v zdravstvu in policiji.

Ležeči policaji so vzeti iz vsakdanjega problema naših vasi. Ostale kriminalne zgodbe pa se dogajajo po celi državi. Tudi ljubezenske vezi se prepletajo v tej igri, tako da so priskrbeli za dobro voljo polno smeha. Komedija je odigrana v več narečjih in je vredna ogleda. Pri Kulturnem društvu Kungota pri Ptuju so nam povedali, da so pripravljeni iti na gostovanje in to komedijo odigrajo tudi v vašem kraju.

Igrajo:

Babica Greta - Daniela Dobnik
Dedek Štefan - Janko Vindiš
Sin Luka - Simon Žnider
Hči Metka - Klara Vindiš Pušnik
Soseda Cila - Suzana Žnider
Janez Tič - Tilen Pušnik
Odvetnik Žiga Jankovič - Janko Žnider
Policaj - Borut Bajde
Župnik - Mišo Pušnik
Župnikova kuharica - Kristina Vindiš
Doktor - Tilen Pušnik
Medicinska sestra - Janja Vindiš
Rozi Jankovič - Urška Avbelj
Stane Vidmar - Janko Žnider
Avtor in režija - Janko Vindiš



Več v Kultura in izobraževanje