Meteorplast ŠIC bar se bo pomeril s Sevnico

V kolikor bi Ljutomerčani želeli po rednem delu osvojiti vsaj drugo mesto na razpredelnici, bi morali dobiti vse štiri preostale dvoboje rednega dela prvenstva.

Prlekija-on.net, četrtek, 9. februar 2023 ob 10:07
KMN Meteorplast ŠIC bar

KMN Meteorplast ŠIC bar

Po izpadu iz pokalnega tekmovanja se bodo futsalerji ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara osredotočili na končnico prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Do končnice so preostali še štirje krogi rednega dela prvenstva, Ljutomerčani pa imajo zagotovljeno najmanj tretje mesto (36 točk), ki vodi v četrtfinale in prinaša prednost domačega igrišča proti šestouvrščeni ekipi. Za to mesto so v igri tudi še Sevničani, ki bodo nasprotnik  v petek v dvorani ŠIC Ljutomer. Tekma se bo pričela ob 20.30 uri.

V kolikor bi Ljutomerčani želeli po rednem delu osvojiti vsaj drugo mesto na razpredelnici, bi morali dobiti vse štiri preostale dvoboje rednega dela prvenstva. Nasprotniki pa bodo Sevnica (doma), Siliko Vrhnika (v gosteh), Dobovec (doma) in Mlinše (v gosteh). Izredno zahteven razpored, saj se Sevnica in Mlinše borita za četrtfinale in s tem sigurni obstanek v ligi, Siliko in Dobovec pa sta doslej zbrala več točk od Ljutomerčanov in sta trenutna polfinalista, ki bosta svoje nasprotnike dobila po odigranih četrtfinalnih obračunih.

»Gremo tekmo po tekmo. Ne obremenjujemo se s točkovnim izkupičkom. V vsako tekmo vstopamo z željo po zmagi,« pove trener ljutomerskega moštva Robert Grdović. V tem tednu, pred tekmo s Sevničani, je s svojimi varovanci opravil le en trening, pa še na tem so nekateri igralci manjkali. Zaradi številnih tekem, reprezentančnih obveznosti in poškodb so bili odsotni. »Zato boljše, da smo jim dali prosto, da so se lahko spočili,« doda Grdović.

S Sevnico so se igralci Meteorplasta ŠIC bara v tej sezoni merili dvakrat. V Sevnici so zmagali s 6:3, v Ljutomeru pa 9:3. »Ti dve zmagi nas ne smeta uspavati. Od januarja naprej spremljamo povsem drugo Sevnico, ki je v štirih tekmah zabeležila tri zmage. Med drugim so Sevničani premagali tudi prvaka,« opozarja Grdović. Sevničanom se pridružil izkušeni Uroš Martič, ki je v preteklosti nosil tudi dres z državnim grbom, skupaj s Sebastijanom Drobnetom, ki je Ljutomerčanom v dveh tekmah zabil štiri zadetke, pa tvorita odličen par, ki s svojim znanjem in izkušnjami vlečeta voz Sevničanom proti četrtfinalu. »Če bomo mi pravi, bodo točke ostale doma. A opozarjam, da je tokratni nasprotnik v naletu in si ležernosti ne bomo smeli privoščiti,« še doda Grdović.

V ljutomerski ekipi bodo tokrat manjkali prvi strelec prvenstva Denis Kneževič, Adrijan Trstenjak, Thomas Pihler in Niko Kosec.

Ostali pari 18. kroga 1. slovenske futsal lige, lista strelcev in lestvica so na povezavi.Več v Šport