Koranti iz Vitomarcev tudi letos preganjajo zimo, najmlajši je star šest let

Vseh skupaj jih je 13, najmlajši korant je star 6 let. Kot pravijo, zelo radi obiskujejo šole ter vrtce, saj je zanimanje za korante zelo veliko med mlajšimi.

Prlekija-on.net, četrtek, 9. februar 2023 ob 20:07
Koranti Vitomarci

Koranti Vitomarci

Skupina Korantov Vitomarci so majhna skupina prijateljev in družin, ki se vsako leto zberejo in skupaj zakorakajo v pustni čas - fašenk. Vseh skupaj jih je 13, najmlajši korant je star 6 let. Kot pravijo, zelo radi obiskujejo šole ter vrtce, saj je zanimanje za korante zelo veliko med mlajšimi.

Korante iz Vitomarcev lahko v naslednjih dneh vidite na številnih dogodkih. Takoj po svečnici so prvi vikend pričeli z obhodom po svojih vaseh Novinci, Župetinci in Smolinci, nadaljujejo pa v smeri Slavšine in Vitomarcev.

10. februarja bodo obiskali Vrtec Ivana Glinška Maribor, 18. februarja jih bo pot zanesla na Ig, Ljubljano in Domžale. Tam bodo skupaj s skupino Korantov Pobrežje. 19. februarja jih lahko vidite po maši 10.45h na povorki v Vitomarcih, po povorki nadaljujejo pot proti Lenartu, kjer ob 14. uri pripravljajo pustovanje v Family cafe.

20. februarja bodo obiskali Vrtec in Osnovno šolo Vitomarci, nato jih bo pot vodila do Osnovne šole in vrtca Sladki Vrh ter podružnice na Zgornji Velki. 21. februarja, na pustni torek, pa bodo obiskali Šentjur, kjer bodo skupaj s Koranti Pobrežje obiskali šole in podjetja.




Več v Družabno