Meteorplast ŠIC bar premočan tudi za Sevnico

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je pred okoli 100 gledalci gostil Sevnico in slavil z 9:5 (7:0).

Prlekija-on.net, sobota, 11. februar 2023 ob 08:00
Meteorplast ŠIC bar - Sevnica

Meteorplast ŠIC bar - Sevnica

Z dvoboji 18. kroga se je v petek, 10. februarja, nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je pred okoli 100 gledalci gostil Sevnico in slavil z 9:5 (7:0). S tretjo zmago nad Sevničani so se Ljutomerčani še bolj učvrstili na tretjem mestu prvoligaške konkurence (39 točk). Na prvem mestu je Dobovec (45 točk), drugi pa je Siliko (44), ki bo čez dva tedna tudi naslednji nasprotnik ljutomerskega moštva.

Tudi brez kaznovanega Denisa Kneževiča, prvega strelca ljutomerske ekipe s 17. zadetki, je četa Roberta Grdovića deklasirala Sevničane, ki se krčevito borijo za obstanek v ligi. Gostje, ki so pred dvobojem v dvorani ŠIC Ljutomer v štirih dvobojih zabeležili tri zmage, so morali belo zastavo dvigniti in se sprijazniti s porazom že po koncu prvega polčasa. Mrežo gostujočega vratarja Benjamina Pajića je v 2. minuti načel Tilen Rajter. Slednji je v 8. minuti povišal na 2:0, še v isti minuti pa se je med strelce vpisal Aljaž Goznik. Do odhoda na odmor so v polno zadeli še Alen Ruis (11.), Tilen Rajter (14.), Aljaž Goznik (15.) in Aljaž Ruis (20.).

Grdović je v odmoru prvega vratarja Tjaža Lovrenčiča zamenjal s Filipom Repičem, kateri je bil tokrat v kadru zaradi odsotnosti Klemna Anžela in doživel prvoligaški krst. Že v prvi minuti nadaljevanja je Aljaž Ruis povišal na 8:0, nato pa se je domača ekipa enostavno sprijaznila z visokim vodstvom in povsem popustila. Gostje so s štirimi zaporednimi zadetki - Sebastijan Drobne (23., 28.), Uroš Martič (29.) in Borut Žičkar (39.) - znižali zaostanek, še parkrat pa je domačo mrežo z odličnimi obrambami rešil Repič. »Pokazali ste enega najslabših polčasov v tej sezoni. Takšne ležernosti si enostavno ne smemo privoščiti,« se je po koncu tekme hudoval na igralce Grdović. Za končni rezultat tekme sta zadela Žiga Tkalčič (39.) pri domačih in Tilen Lužar (40.) pri gostih. »Prvi polčas je bil fenomenalen. Skoraj vsak naš strel na vrata gostov je končal v mreži. V drugem polčasu se je začelo z mojo napako, nato pa smo preveč popustili in gostom dovolili, da so nam dosegali lahke zadetke,« je dejal mladi vratar Repič:

Naslednji konec tedna bo zaključni turnir pokala Terme Olimia (polfinalna para sta Dobovec - Siliko in Dobrepolje - Bronx Škofije), nato pa sledijo še trije krogi rednega dela prvenstva.

Podrobnosti s tekme Meteorplast ŠIC bar - Sevnica, ostali rezultati 18. kroga 1. SFL, lista strelcev in lestvica so na povezavi.Več v Šport

Kasaške dirke v Križevcih, foto: Občina Križevci

Kasaške dirke privabile številne obiskovalce

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 11:40
RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi

nedelja, 14. julij 2024 ob 18:13