Za izvrstno vzdušje so v razprodani dvorani poskrbeli Kingstoni, Saša Lendero, Polkaholiki in Petkova pumpa

V soboto, ko se je na Ptuju tudi uradno pričelo jubilejno 63. Kurentovanje, je bilo v karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj vse v znamenju slovenske glasbe.

Prlekija-on.net, nedelja, 12. februar 2023 ob 12:43
Slovenski večer na Ptuju

Slovenski večer na Ptuju

Kurentovanje je osrednji pomladni kulturno-etnografski festival nacionalnega pomena, edinstveno in najbogatejše mednarodno pustovanje v Sloveniji. V pustnem času bogato dediščino Ptuja z okolico, ki je zakoreninjena v poganski mistiki kurenta in preostalih etnografskih likov, dopolnjujejo atraktivne znamenitosti in ponudba regije, sodobna kulinarika ter vrhunski izbor vin.

V soboto, ko se je na Ptuju s predajo oblasti županje Nuške Gajšek karnevalskemu princu Hinku Šoštariču, vitezu Hinku Sodinskemu, plemenitemu Gallu, tudi uradno pričelo jubilejno 63. Kurentovanje, je bilo v karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj vse v znamenju slovenske glasbe. Za izvrstno vzdušje številnih maškar so v znova razprodani dvorani poskrbeli Kingstoni, Saša Lendero, Polkaholiki in Petkova pumpa.

Galama večer na Ptuju

Petek je bil čas za Galama večer z Draženom Zečićem, zasedbo Mambo Kings in Aktualovo Galamo


Skupina Kingston je upravičila sloves zasedbe, ki zna poskrbeti za vročo in nepozabno zabavo - pisane in tudi zelo domiselne maškare so rajale ob zvokih vseh njihovih največjih uspešnic. Ples in zabava sta bila na vrhuncu tudi ob nastopu izjemne Saše Lendero, ki je znova dokazala, da zna seči do srca, pa tudi pričarati noro plesno vzdušje.

Živahno, navihano, predvsem pa glasno in polno pozitivne energije pa je bilo v dvorani Campus Sava, ko so na oder stopili Polkaholiki - polna dvorana je uživala ob prav vsaki skladbi, ki so jo zaigrali in pustno vzdušje je bilo izvrstno. Ker brez Petkove pumpe preprosto ni vikenda, je v karnevalski dvorani za zabavo skrbel tudi DJ Boštjan.

Drago Slameršak, direktor družbe Radio Tednik Ptuj, je ob pogledu na polno dvorano Campus, v kateri se je znova zbralo 3.000 ljudi, dejal: "Vesel sem, saj smo ljudje v Podravju dokazali, da se znamo zabavati ob slovenski glasbi in pripraviti enkratno vzdušje, prav tako kot ob kateri drugi glasbi iz regije."

Vabljeni, da se zabavi pridružite že ta torek, 14. februarja, ko bo karnevalsko dvorano Sava Campus Ptuj preplavila ljubezen, saj bo tam potekal Valentinov koncert s Tomislavom Bralićem in klapo Intrade. Večina vstopnic je že prodanih, na voljo jih je še zadnjih sto, ki jih je moč kupiti na vseh prodajnih mestih Eventim in Petrol.

Foto: DAMN MediaVeč v Družabno