Janez Slavič, dolgoletni predsednik Kasaškega kluba Ljutomer, prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu

Mag. Janez Slavič je s svojim športnim udejstvovanjem na področju kasaštva v Sloveniji prvi in najbolj zaslužen, da je ta šport še vedno na visoki ravni v slovenskem in evropskem merilu.

Prlekija-on.net, nedelja, 12. februar 2023 ob 18:43
Janez Slavič

Janez Slavič

V soboto, 11. februarja 2023, je na Brdu pri Kranju potekala 58. podelitev Bloudkovih priznanj za leto 2022. Mag. Janez Slavič, dolgoletni predsednik Kasaškega kluba Ljutomer, je prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu!

Obrazložitev:
Mag. Janez Slavič je s svojim športnim udejstvovanjem na področju kasaštva v Sloveniji prvi in najbolj zaslužen, da je ta šport še vedno na visoki ravni v slovenskem in evropskem merilu. Predvsem se je pod njegovim predsedovanjem nadaljevala tradicija prednikov, ki so bili ves čas na tekmovalnih stezah v domovini in tujini. Slavič je vodenje Kasaškega kluba Ljutomer prevzel leta 1992 in pod njegovim vodstvom so bili na ljutomerskem hipodromu izvedeni številni infrastrukturni projekti: zgrajeni so bili pokrita tribuna za 1000 gledalcev, sodobni hlevi, nov skedenj, Muzej ljutomerski kasač.

Poleg tega je Slavič zaslužen tudi za vrhunske konje in temu primerne rezultate na tekmovalnih stezah. Po skoraj treh desetletjih izjemno uspešnega vodenja pa Slavič še danes ostaja kot član upravnega odbora, v katerem s svojimi bogatimi izkušnjami in premišljenostjo svetuje mlajšim.

Iskrene čestitke Janez v imenu Športne zveze Ljutomer in hvala za vso vloženo energijo in trud, da se je kasaški šport v Ljutomeru povzpel na zelo visoko raven.




Več v Šport