Pod vplivom alkohola zapeljal na nasprotno stran vozišča in čelno trčil v nasproti vozeče vozilo

Do trčenja je prišlo v Veliki Nedelji. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, torek, 14. februar 2023 ob 08:03
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 13. februarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 9.50 sta policista v Ormožu vozniku osebnega avtomobila odvzela vozniško dovoljenje in prepovedala nadaljnjo vožnjo, saj je bil voznik pozitiven pri opravljanju hitrega testa na prepovedane substance, v nadaljevanju pa je voznik zavrnil odrejen strokovni pregled. Zoper kršitelja bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

Ob 14.19 so bili obveščeni o kaznivem dejanju »Odstranitev ali poškodovanje uradnega pečata, ali znamenja«. Neznani storilec je namreč izruval mejni kamen in ga odnesel neznano kam. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 18.00 so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Velika Nedelja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno stran vozišča in čelno trčil v nasproti vozeče vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prometno nesrečo obravnavajo kot kaznivo dejanje »Nevarna vožnja v cestnem prometu«, povzročitelju je bilo odvzeto vozniško dovoljenje po določilih Zakona o kazenskem postopku, prepovedana nadaljnja vožnja ter odrejen stroškovnih pregled. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper povzročitelja prometne nesreče podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25