Pripravili dobrodelno prireditev z namenom restavriranja stare gasilske brizgalne

V Kulturnem domu Mala Nedelja je potekala dobrodelna prireditev PGD Radoslavci z namenom restavriranja stare gasilske brizgalne.

Prlekija-on.net, sreda, 15. februar 2023 ob 09:58
Dobrodelna prireditev PGD Radoslavci

Dobrodelna prireditev PGD Radoslavci

V nedeljo 12. februarja je bila v Kulturnem domu Mala Nedelja dobrodelna prireditev z namenom restavriranja stare gasilske brizgalne.

Ob 100-letnici delovanja društva je bila brizgalna delno obnovljena, zdaj pa kliče po restavriranju in postavitvi na častno mesto pred gasilski dom v Radoslavcih.

To je predvsem velika želja članic društva PGD Radoslavci, ki smo tudi organizirale tovrstno prireditev in v hvaležnost za prostovoljne prispevke podarile lastno dramsko igro z naslovom "V bivalni enoti gasilskih veteranov". Igralska skupina osmih članic (s hudomušnim vzdevkom "Brentače") smo se predstavile v vlogi gasilskih veteranov, kjer dogodivščin prav nikoli ni zmanjkalo.

Na odru se je pridružila tudi gasilska mladina našega društva, kjer je nastopilo kar petnajst otrok: recitatorji, pevci in glasbeniki na različnih instrumentih.

Polna dvorana obiskovalcev je z zanimanjem spremljala dogajanje z odra, ko nas je med besedami gostov prijazno pozdravila tudi županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba. Presenečena nad pestrim programom mladih talentov, je navdušeno podprla naš projekt. S pozornostjo nas je nagovorila tudi predstavnica Kulturnega društva Antona Krempla, ga. Liljana Peršak.

Ob iztopu iz dvorane Kulturnega doma je obiskovalce pričakalo še eno presenečenje, saj smo članice društva PGD Radoslavci in skrbne gospodinje pripravile bogato obloženo mizo s sladkimi dobrotami. Ob njih so člani društva ponujali domačo kapljico, hkrati pa poskrbeli za vso potrebno organizacijo prometne varnosti.

V veliko čast nam je bilo tudi, ko nas je med množico obiskovalcev pozdravila tudi Predsednica komisije za članice Pomurske gasilske regije, tovarišica Ingrid Lončar, ki nas je s spodbudnimi besedami nagovorila k nadaljevanju zastavljene vizije o restavriranju gasilske brizgalne.

Tega dne smo skupno naredili velik korak k načrtovanemu cilju. Tudi z željo po ohranjanju kulturne dediščine v poklon našim gasilskim prednikom.

Tako se v imenu PGD Radoslavci iskreno zahvaljujemo vsem za prostovoljni prispevek, za kakršnokoli pomoč in nenazadnje za prijetno druženje, ki je zaokrožilo zaključno misel, zapisano s programskega lista "Bil je čudovit dan!" Upamo, da smo k temu dnevu prispevali tudi mi nekaj čudovitega.

Zapisala. Predstavnica članic PGD Radoslavci, Marjeta Zmazek



Več v Kultura in izobraževanje