Lili in Luka spet obiskala otroke vrtca Mala Nedelja

Za zdrave zobe skrbimo od rojstva naprej.

Prlekija-on.net, petek, 17. februar 2023 ob 17:13
Lili in Luka v vrtcu Mala Nedelja

Lili in Luka v vrtcu Mala Nedelja

V petek, 17.2.2023, smo v vrtcu Mala Nedelja priredili slavnostni zaključek projekta Zobni alarm. V sodelovanju z ZD Ljutomer smo že v mesecu januarju pričeli s srečanji v dveh najstarejših skupinah otrok vrtca Mala Nedelja, kjer smo na zelo zanimiv in poučen način spoznavali pomen vsakodnevne nege zob in dlesni, pravilnega ščetkanja zob, odkrivali skrivnosti zdravega nasmeha in zdrave hrane ter se soočili z glavnimi povzročitelji težav.

Dipl. medicinski sestri Mihaela in Janja sta nam vselej pripravili prijetno urico novih znanj ob knjižnih junakih s precejšnjim slikovnim ter didaktičnim materialom. Tako smo skozi skupne dopoldneve v vrtcu pridno tudi ustvarjali ter skozi pesmi in deklamacije ohranjali zavedanje, kako pomembna je preventiva in zdravje zob.

Ob zaključku projekta so otroci dveh skupin, 3 -5 let in 4 - 6 let, v telovadnici vrtca pripravili prireditev ter se predstavili z deklamacijo BACILI, pesmicama MOJI BELI ZOBKI in VSAKO JUTRO ter zaplesali ples ZOBKI. V ta namen smo pripravili tudi razstavo ustvarjanja otrok.

Ta dan smo gostili posebne goste: ravnateljico Bredo Žunič, pomočnico ravnateljice za vrtec Ksenijo Kolar Švarc, zobozdravnico Alenko Zima, zdr.tehnika Mihaela Črešnjevca, dipl. medicinske sestre Mihaelo Senčar, Janjo B. Raj in Ksenija Škerbot in predstavnico podjetja Flegis, Andreja Unger.

Z velikim veseljem smo nato poklicali v svojo družbo še LILI IN LUKA, ki sta otrokom razdelila nahrbtnike in priznanja za sodelovanje v projektu Zobni alarm. Skupaj smo še zaplesali ter se okrepčali z zdravimi prigrizki, svežim korenčkom in jabolki, pili zeliščni čaj in vodo z meliso.

Ob slovesu smo sklenili, da se drugo leto spet pridružimo projektu in še naprej na zanimiv način skrbimo za naše zdrave zobke.

Zapisala: Silvija Filipič



Več v Najmlajši