Na Fašenki v Lotmerki množica maškar in devet skupin v povorki

Zimo so najprej odganjali najmlajši na otroškem pustnem rajanju, dokončno pa so jo pregnali s tradicionalno pustno povorko.

Prlekija-on.net, nedelja, 19. februar 2023 ob 20:50
Fašenk v Lotmerki 2023

Fašenk v Lotmerki 2023

V nedeljo, 19. februarja, je v Ljutomeru potekalo tradicionalno pustno rajanje Fašenk v Lotmerki 2023, ki ga pripravlja Turistično društvo Ljutomer, letos že 31. Zimo so najprej odganjali najmlajši na otroškem pustnem rajanju, dokončno pa so jo pregnali s tradicionalno pustno povorko. Vreme je sicer bilo lepo in sončno, kar je na Glavni trg privabilo veliko število, v najrazličnejše pustne like našemljenih obiskovalcev.

Na prireditvi je bilo poskrbljeno za zabavo, hrano in pijačo ter seveda za nagrade za najbolj izvirne in pogumne maske med najmlajšimi in denarne nagrade za najbolj izvirne skupinske maske v pustni povorki.

V pustni povorki se je predstavilo devet skupin, ki so prikazale zanimive maske. Predstavili so se Kurenti Miklavž pri Ormožu, Družina Jež iz Sv. Tomaža, Pihalni orkester Ljutomer, Turistično kulturno društvo Babinci, Troll's družina Kaučič & družina Koder, Godba na pihala Središče ob Dravi, Ghostbusters iz Veržeja, Društvo cvenskih čehov in diklin ter Koranti iz Cvetkovcev.

Vse skupine so prejele krofe, ki jim jih je podelila predsednica TD Ljutomer Sara Karba, komisija pa je za zmagovalno skupino izbrala Družino Jež iz Sv. Tomaža, ki so za nagrado prejeli 400 evrov. Drugi so bili Godba na pihala Središče ob Dravi, ki so prejeli 200 evrov ter tretji pa Ghostbusters iz Veržeja, ki so prejeli 100 evrov.

Fašenk v Lotmerki 2023

31. Fašenk v Lotmerki

Objavil/a Prlekija-on.net dne Nedelja, 19. februar 2023



Več v Družabno