Pri Svetem Tomažu izvedli tradicionalno pustno povorko

Na povorki je sodelovalo 17 skupin, najboljše so bile tudi nagrajene.

Ivan Trunk, ponedeljek, 20. februar 2023 ob 09:21
Fašenk po Tomaževsko 2023

Fašenk po Tomaževsko 2023

Tudi pri Svetem Tomažu so izvedli tradicionalno pustno povorko, ki je potekala v soboto, 18. februarja, s pričetkom ob 10. uri, skupine so se začele zbirati ob 9. uri. Organizator "Fašenka po Tomaževsko" je Turistično društvo Sveti Tomaž.

Na povorki je sodelovalo 17 skupin. Najprej so se predstavili Vražji koranti iz Spodnjih Ključarovcev ter Kurenti iz Miklavža pri Ormožu; nato sta sledili dve skupini iz vrtca pri OŠ Sveti Tomaž in nato še 8 šolskih/otroških skupin iz 1. do 8. razreda OŠ Sveti Tomaž. Vsaka otroška skupina je prejela 40,00 EUR.

Odrasle karnevalske skupine je ocenjevala komisija v sestavi Manica Hartman - predsednica komisije, Ciril Ambrož, Andreja Fridman Vidovič, Ivan Hebar in Marjeta Kramberger. V tem delu so se predstavile naslednje skupine: Cvetoči travnik Centra starejših občanov Ormož enote Sveti Tomaž; Družina Jež iz Svetega Tomaža; Štrom Brlünc iz Lahoncev, Ivanjkovcev in Veličan; Kišta jabok iz Huma pri Ormožu ter Naftna družba iz Savskega vrha S-OIL.

Prvo nagrado 300,00 EUR je prejela skupina Cvetoči travnik Centra starejših občanov Ormož enote Sveti Tomaž; drugo nagrado 200,00 EUR Družina Jež iz Svetega Tomaža ter tretjo nagrado 100,00 EUR Štrom Brlünc. Komisija in organizator so se na koncu odločili, da glede na to, da sta ostali dve skupini imeli enako točk in sta zasedli 4. mesto, sta vsaka prejeli po 50,00 EUR. Prireditev je povezovala Mateja Hržič.

Organizator TD Sveti Tomaž je poskrbelo tudi za hrano, za gostinski del je skrbel domači gostinec Dejan Kralj s.p. Domača ponudnica Kmetija Dimitrovski-Rajh je ponujala sveže krofe.



Več v Družabno