Brezvestnež raznovrstne smeti odvrgel kar v naravo

Takšno smetenje je v letu 2023, ko je za odvoz in ločevanje odpadkov dobro poskrbljeno, nedopustno...

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. februar 2023 ob 19:34
Brezvestnež je smeti odvrgel kar v naravo

Brezvestnež je smeti odvrgel kar v naravo

Že ničkolikokrat so sprehajalci naleteli na grde prizore odvrženih smeti v naravi ob sprehajalnih poteh. Tudi tokrat nas je eden izmed sprehajalcev obvestil, da je na sprehodu na relaciji Babji Ložič - Pristava naletel na novo odlagališče smeti, tik ob številnih cvetočih zvončkih. Odvržen je gradbeni material, gume, plastična vedra, kabli... en dan prej še tega ni bilo. Tako v teh lepih dneh, ko se narava počasi že prebuja, v naravi "cveti" še vse kaj drugega, kot rože.

Takšne in drugačne smeti najdemo marsikje v naravi, saj jih je ljudem očitno lažje odložiti kje ob cesti, kot pa zapeljati na za to namenjeno deponijo. Pridni prostovoljci sicer vsako leto spomladi poskrbijo, da se takšna območja počistijo. A takšno smetenje je v letu 2023, ko je za odvoz in ločevanje odpadkov dobro poskrbljeno, nedopustno. Tokrat je nekdo očitno spet imel nekaj podobnega v mislih, da bodo te smeti že pobrali in odpeljali, kot je to pri nas v navadi, da eni smetijo, drugi pa za njimi čistijo...

Globa za takšne prekrške je sicer določena v 35. členu Odloka o zbiranju komunalnih odpadkov ter prevozu komunalnih odpadkov na območju Občine Ljutomer in znaša 100 eur za kršitelja, ki je fizična oseba, za pravno osebo znaša globa 1.400 eur, za odgovorno osebo pravne osebe pa 400 eur. A storilca je po navadi težje izslediti, razen če poleg smeti ne odvrže kakšnega dokumenta, kot se je to zgodilo ne dolgo nazaj.

Odvržene smeti in dokument

V naravo brezbrižno odvrgli smeti, a poleg tudi dokument z naslovom in vsemi podatki




Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25