Eko pust v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona

Oblekli so kostume, ki so bili izdelani iz recikliranih materialov oz. materialov, ki jih bodo lahko ločili in tako prispevali k čistejšemu okolju. Uporabili so blago, karton, časopisni papir in še marsikaj, kar naj ostane skrivnost.

Prlekija-on.net, torek, 21. februar 2023 ob 12:34
Eko pust v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona

Eko pust v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona

Komaj dan se prebudi..., pridejo na sred vasi in tako zaplešejo, da se iskre krešejo. (Kajetan Kovič)

Danes bi res lahko bilo temu tako. Obeležili smo prvi dan pustovanja v našem vrtcu. Res je, prav ste prebrali. Ponedeljek, 20.2.2023 smo v našem vrtcu v sklopu Eko šole, obeležili Eko pust, ki je pri nas že tradicionalen. Vanj smo vpeti vsi deležniki v procesu - vsi zaposleni, starši, stari starši... Oblekli smo kostume, ki so bili izdelani iz recikliranih materialov oz. materialov, ki jih bomo lahko ločili in tako prispevali k čistejšemu okolju. Uporabili smo blago, karton, časopisni papir in še marsikaj, kar naj ostane skrivnost.

Na ta dan smo se pripravljali ves teden. V otroških glavicah se je porajala marsikatera ideja. Okrasili smo igralnice, garderobe, izdelali plakate za pustni sprevod. Ob bučni pustni glasbi smo obiskali tudi naše sosede, varovance Doma starejših občanov Gornja Radgona, katerim smo že s svojim prihodom narisali nasmehe na obraze. Plesali smo, se skupaj družili, peli in rajali. Jutri bomo z veselim pustom nadaljevali. Zavedamo se, da je tradicijo potrebno ohranjati za naslednje rodove in pustiti otrokom živeti domišljijo in veselje, saj jo še kako potrebujejo.

Zapisala: Irena Domanjko Seršen, Eko koordinatorica vrtca



Več v Najmlajši