Moški se je pri delu v gozdu huje poškodoval

Ugotovljeno je bilo, da je moški pri delu v gozdu prežagal obviselo drevo, ki se je nato pri padcu odbilo in ga huje poškodovalo.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. februar 2023 ob 09:45
Moški se je poškodoval v gozdu

Moški se je poškodoval v gozdu

V sredo, malo pred 8. uro so bili policisti obveščeni o delovni nesreči na območju Lendave. Ugotovljeno je bilo, da je moški pri delu v gozdu prežagal obviselo drevo, ki se je pri padcu odbilo in ga huje poškodovalo. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o okoliščinah nesreče obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti PU Murska Sobota, so v preteklosti v tem časovnem obdobju, obravnavali več nesreč pri delu, ki se nanašajo predvsem na nezgode pri delu v gozdu, kjer izstopa podiranje dreves. Zato želijo preventivno opozoriti vse naj bodo pri sečnji in spravilu lesa ter pri izdelavi drv še posebej previdni.

V gozdu nikoli ne delajte sami in pri delu uporabite zaščitno opremo. Delajte v lepem vremenu in v ugodnih delovnih razmerah. Pri sebi imejte mobilni telefon in prvo pomoč. Razmislite, kako boste ukrepali, če bi prišlo do nezgode, predvsem pa presodite ali ste za tako delo dovolj usposobljeni in opremljeni.

Za varno delo je potrebno imeti ustrezno varnostno opremo. Delavci nikoli ne smejo biti brez čelade, zaščitnih rokavic, čevljev in hlač ter glušnikov.



Več v Črna kronika