Ljutomerčani odhajajo motivirani na Vrhniko

Na Vrhniki se bosta pomerila drugouvrščeni Siliko (44 točk) in ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki je na tretjem mestu z 39. točkami.

Prlekija-on.net, petek, 24. februar 2023 ob 07:37
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Ta konec tedna so na sporedu dvoboji 19. kroga 1. slovenske futsal lige. Trije dvoboji bodo odigrani v petek, v nedeljo pa se bo ta igralni dan zaključil z derbijem kroga. Na Vrhniki se bosta pomerila drugouvrščeni Siliko (44 točk) in ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki je na tretjem mestu z 39. točkami. Tekma se bo pričela ob 19. uri.

V tej sezoni so se Ljutomerčani in Vrhničani pomerili že štirikrat. Oba prvenstvena dvoboja so dobili igralci Silika. Na Vrhniki je bilo 5:1, v Ljutomeru pa 4:1. Vrhničani so se z zmago na domačem parketu s 6:1 in porazom v Ljutomeru (3:4) uvrstili tudi na finalni turnir pokalnega tekmovanja. »Vse tekme s Silikom so težke, tudi ta bo taka. V tekmo gremo motivirano, drugo mesto na lestvici po rednem delu je še vedno dosegljivo. Na igrišču moramo pokazati borbenost, disciplino in narediti čim manj napak,« napoveduje Adrijan Trstenjak, ki je v tej sezoni trikrat premagal nasprotnikove vratarje.

Tekma na Vrhniki bo odigrana v nedeljo, ker so bili številni igralci tako vrhniške, kot tudi ljutomerske ekipe v minulih dneh z reprezentanco U21 na gostovanju na Portugalskem, od koder pa so prišle slabe novice za ljutomerski tabor. Tilen Rajter, ki je z devetimi zadetki četrti strelec prleške ekipe, si je namreč na tekmi s Portugalci izpahnil palec na desni roki. Dodatni pregled bo pokazal, če bo potrebna operacija, vsekakor pa bo Rajter nekaj časa odsoten s futsal parketov. Poleg Rajterja bo tokrat manjkal tudi prvi strelec Meteorplasta ŠIC bara Denis Kneževič (17 zadetkov), ki je kaznovan in se bo ekipi pridružil v končnici prvenstva. Zaradi številnih odsotnih igralcev so bili treningi ljutomerskega moštva v minulih dneh osiromašeni, pred odhodom na Vrhniko pa bo imela kompletna ekipa le en skupni trening.



Več v Šport