Izvedli so tretji pogovorni večer z mladimi z naslovom Odnosi doma in mladi

Mladi so zaupali svoje izkušnje in poglede na odnose doma. Povedali so, kakšne odnose imajo s starši in kdo ima običajno večjo vlogo pri vzpostavljanju dobrih odnosov.

Prlekija-on.net, petek, 24. februar 2023 ob 21:08
Krogotok

Krogotok

Splošna knjižnica Ljutomer je v sodelovanju z Najino domačijo izvedla tretji pogovorni večer z mladimi z naslovom Odnosi doma in mladi. Vesna Laissani, direktorica knjižnice, in Metod Češek z Najine domačije sta moderirala pogovor, ki se ga je udeležilo več kot 20 učencev in dijakov.

Mladi so zaupali svoje izkušnje in poglede na odnose doma. Povedali so, kakšne odnose imajo s starši in kdo ima običajno večjo vlogo pri vzpostavljanju dobrih odnosov. Zaupali so tudi, s katerim od staršev se lažje pogovorijo in zakaj. Mladi pa so iskreno povedali tudi to, da starši nimajo največ časa za njih. In kako to pomanjkanje skupnih trenutkov nadomestiti s kvalitetnim preživljanjem časa ob koncih tednov.

Četrti Krogotok za mlade se bo odvil v mesecu marcu, 28. 3. 2023, ob 18. uri na zoomu, tema pogovora pa bo »Kaj mladim povzroča stres?«.

Za več informacij o Krogotoku in drugih dogodkih preverite na: najinadomacija.si/dogodki in knjiznica-ljutomer.si/dogodki.



Več v Kultura in izobraževanje