Neža Košti iz OŠ Mala Nedelja zmagovalka med 20 tisoč učenci iz skoraj 200 OŠ Slovenije

Učenci OŠ Mala Nedelja so sodelovali pri Guinnessovem rekordu za največji spletni kviz na svetu.

Prlekija-on.net, sobota, 25. februar 2023 ob 10:28
Neža Košti

Neža Košti

Spletna varnost. Varno življenje na spletu. Varovanje osebnih podatkov. Spletna empatija. Spletno nasilje...

Vsakdanjost vseh nas, še posebej mladih. Starši in vzgojitelji se moramo s tem sprijazniti, sprejeti...in mlade poučiti, kako se varno in zdravo obnašati na družbenih omrežjih. V OŠ Mala Nedelja se trudimo, da bi učence naučili varno uporabljati družbena omrežja. Prav zaradi tega smo se odločili, da sodelujemo v kvizu, ki sta ga pripravila A1 Slovenija in zavod Varni internet.

V kvizu so sodelovali učenci naše šole iz 6., 7., 8. in 9. razreda. Organizirali smo učne ure oz. priprave na ta kviz. Vsebina je bila razdeljena na več sklopov. Na koncu vsakega sklopa je bilo na voljo preverjanje s pomočjo orodja Kahoot!. Vsebina kviza je dostopna tudi na spletu v spletni učilnici. Tako so učenci lahko vadili in se pripravljali na kviz tudi doma. Kviz je bil zanimiv, všečno pripravljen za mlade.

In nekaj dni po kvizu smo prejeli naslednje KRASNE novice:

Iz sporočila A1 Slovenija d.d.:

»Več kot 20.000 sodelujočih, skoraj 200 osnovnih šol in 1 Guinnessov rekord. Z velikim veseljem vam sporočamo, da nam je skupaj uspelo podreti obstoječ rekord - in ne samo to, več kot podvojili smo ga. S 15.225 otroci, ki so od začetka do konca odgovorili na prav vsako vprašanje, smo se uspešno vpisali v slavno Guinnessovo knjigo rekordov!
Novi rekord zdaj šteje 15225 udeležencev

Za osvojitev Guinnessovega rekorda za največji spletni kviz na svetu so šteli osnovnošolci, ki so odgovorili na vsa zastavljena vprašanja. V napetih 60 minutah je tako na vsa vprašanja odgovorilo 15225 udeležencev, kar je bilo dovolj za osvojitev rekorda, ki je doslej pripadal Britancem s 7279 udeleženci. Osvojitev rekorda je spremljal uradni sodnik Guinness World Records Richard Stenning: »Čestitke A1 Slovenija in zavodu Varni internet ter vsem osnovnošolcem, ki so danes sodelovali v osvojitvi rekorda. Kot sodnik za Guinnessove rekorde sem priča marsikateremu prelomnemu dogodku, a navdušenje in energija, ki so jo v ta rekord prinesli otroci sta bili neverjetni. Pozdravljam tudi izredno aktualno in pomembno tematiko kviza in upam, da so se učenci iz njega tudi veliko naučili,« je povedal Richard Stenning, sodnik Guinnessovega svetovnega rekorda.
Lep pozdrav, A1 in Zavod Varni internet, A1 Slovenija, d. d. , SI - 1000 Ljubljana«

Bili smo veseli, da smo tudi mi delček Guinnessovega rekorda.

Naslednji dan je prišla druga, NEVERJETNA novica:

»Pozdravljeni!
Zelo smo veseli pozitivnih odzivov s strani učiteljev in učencev.
Najboljše se je na kvizu izmed več kot 20.000 sodelujočih odrezal/-a učenec oziroma učenka vaše šole. Z veseljem vam posredujemo kodo, ki je bila zabeležena pod najvišjim številom točk. Koda je: MANE112. Tudi v našem imenu učencu/-ki čestitamo za uspeh.
Biti najboljši med tolikšnim številom sodelujočih je namreč res pohvale vreden dosežek

In ZMAGOVALKA med 20 000 sodelujočimi je naša učenka NEŽA KOŠTI, 9. razred.
Mentor Neži in drugim učencem, ki so sodelovali na kvizu, je Bojan Ošlaj, račulničar na šoli.
Iskrene čestitke vsem in varno na internetu vsem..

Zapisala Breda Žunič, ravnateljica



Več v Kultura in izobraževanje