Ljutomerčani s porazom zapravili direktno uvrstitev v polfinale

Slavili so domačini s 6:3 (3:1) in si dva kroga pred koncem rednega dela prvenstva priigrali polfinale, prleška ekipa pa bo končnico pričela v četrtfinalu.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. februar 2023 ob 07:42
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Minuli konec tedna je bil v znamenju tekem 19. kroga 1. slovenske futsal lige. Krog sta v nedeljo, 26. februarja, z derbijem zaključila drugouvrščeni vrhniški Siliko in ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki zaseda tretje mesto v prvoligaški druščini. Slavili so domačini s 6:3 (3:1) in si dva kroga pred koncem rednega dela prvenstva priigrali polfinale, prleška ekipa pa bo končnico pričela v četrtfinalu. Na razpredelnici je v vodstvu Dobovec (48 točk), drugi je Siliko (47), tretji pa Meteorplast ŠIC bar (39).

Poleg kaznovanega prvega strelca ekipe Denisa Kneževiča in poškodovanega Tilna Rajterja sta tik pred tekmo odpadla še Kristian Škerget in Urban Goričan, ki sta zbolela. Kljub oslabljeni sestavi so Ljutomerčani dobro pričeli dvoboj na Vrhniki in v 3. minuti povedli preko Aljaža Goznika. Kot že na nekaterih prejšnjih dvobojih s Silikom, so tudi tokrat igralci Meteorplasta ŠIC bara v slabi minuti zapravili vodstvo. Vrhničani so namreč preko Žana Janeža (6. minuta) in Marka Mohoriča (7.) prešli v vodstvu, ki ga je v 11. minuti Mohorič povišal na 3:1.

V drugem polčasu nekoliko boljša igra prleške ekipe, ki je z zadetkom Adrijana Trstenjaka v 29. minuti znižala zaostanek, a je dve minuti za tem Tod Ciuha ponovno popeljal domačine na varna dva zadetka naskoka. Nekaj upanja je gostom vlil Aljaž Ruis, ki je v 35. minuti z zadetkom s svoje polovice igrišča znova znižal zaostanek (3:4). Prleki so v zadnjih minutah jurišali po izenačenje, kar so gostitelji izkoristili in z dvema zadetkoma Maxa Vesela prišli do zmage, ki jim prinaša direktno uvrstitev v polfinale, Ljutomerčani pa bodo v preostalih dveh krogih čakali na tekmeca v četrtfinalu. Trenutna uvrstitev na lestvici kaže, da se bodo pomerili z Dobrepoljem, ki je na šestem mestu (18), pet točk za škofijskim Bronxem in kobariškim Oplastom. »Kljub temu, da sta se pomerili drugo in tretjeuvrščena ekipa, ima Siliko veliko več izkušenj kot mi. Mi smo malo slabše trenirali v zadnjih dveh tednih, kar se normalno pozna. Tu so tudi bolezni, poškodbe, manjka pa nam tudi prvi pivot Kneževič,« je po tekmi dejal vratar ljutomerske ekipe Tjaž Lovrenčič:

Prvenstvo se bo nadaljevalo čez dobra dva tedna, 20. krog pa bosta v četrtek, 16. marca, v neposrednem prenosu na Šport TV v Ljutomeru odprla Meteorplast ŠIC bar in večkratni prvak Dobovec.

Podrobnosti s tekme 19. kroga 1. SFL med Silikom in Meteorplastom, ostali izidi tega kroga, lista strelcev, lestvica... so na povezavi.



Več v Šport