Na 25. Fašenku po dornavsko se je predstavilo 17 pustnih skupin

Predstavilo se je 17 skupin, tako etnografskih, kot karnevalskih. Prav tako so se povorke udeležili gostje iz Dobove, Mozirja in Šabca iz Srbije.

Ivan Trunk, ponedeljek, 27. februar 2023 ob 11:43
25. Fašenk po dornavsko

25. Fašenk po dornavsko

V Dornavi vsak ponedeljek pred pustom priredijo tradicionalno prireditev Fašenk po dornavsko, ki so ga letos izpeljali v ponedeljek, 20. februarja. Pred prihodom povorke se je predstavil mladi pevec Metod Munda, ki je doma v občini Dornava. Povorka, ki se je pričela ob 14:00 uri, je krenila izpred Gasilskega doma v Mezgovcih ob Pesnici.

Predstavilo se je 17 skupin, tako etnografskih, kot karnevalskih. Prav tako so se povorke udeležili gostje iz Dobove, Mozirja in Šabca iz Srbije. Slednji se že tradicionalno 12 let vračajo v Dornavo, prav tako domačini redno obiskujejo tudi njihov karneval. Brez lika Dornavskih ciganov seveda ni šlo, prav tako niso manjkali koranti. Vse skupine je ocenjevala komisija, ki je maske na koncu tudi nagradila.

Podelili so šest denarnih nagrad, ki so jih prejeli: 6. mesto Medo nosi, Družina Kozar in prijatelji. Ti so se denarni nagradi odpovedali in jo podelili učencem 9. razredov OŠ Dornava za zaključni izlet, 5. mesto so si prislužili Na Poli, pizzeria in pivnica, 4. so bili Veseli klovni iz Ptuja, 3. mesto so si prislužili gostje iz Šabca - Vesoljci, 2. mesto so dobile Primule iz Juršincev, zmagovalci pa so bili Indijska poroka Bukovci mladina.

Po povorki je zbrane zabaval Smile Band.

25. Fašenk po dornavsko - sprejem na občini

25. Fašenk po dornavsko pričeli s sprejemom na občini




Več v Družabno