V ljutomerskem hotelu odprli razstavo Mira Persolje

Slikar, ki ustvarja in živi v Milanu, rojen je v Postojni, njegova mati pa prihaja iz bližnje Gornje Radgone, se predstavlja slovenski javnosti.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. februar 2023 ob 12:00
Odprtje razstave Mira Persolje

Odprtje razstave Mira Persolje

V sklopu prebujanja nekdanjega bisera ljutomerskega turizma, hotela Jeruzalem (danes hotel Ljutomerčan), ki bo kmalu preoblečen v nove, drzne vsebine in bo tekom leta spet odprl svoja vrata, je v soboto 25. februarja 2023 ob 17.30 v avli hotela Ljutomerčan potekala slavnostna prireditev v sklopu otvoritve samostojne razstave mednarodno uveljavljenega slikarja Mira Persolje.

Slikar, ki ustvarja in živi v Milanu, rojen je v Postojni, njegova mati pa prihaja iz bližnje Gornje Radgone, se predstavlja slovenski javnosti. Persolja, nagrajen tako na beneškem kot na firenškem bienalu, je namreč zvečine deloval v tujini, razstavljal je po Evropi in svetu, njegova dela pa krasijo stene številnih pomembnih in slavnih ljudi: najdemo jih tako v papeški palači kot na stenah svetovno znanih politikov in slavnih igralk, kot sta denimo Angelina Jolie ali Brigitte Nielsen.

Persolja je v Ljutomeru preživel pet mesecev in ustvaril serijo slik v mešani tehniki akrila in stekla. Pri ustvarjanju se mu je pridružila mlada likovna pedagoginja Anita Škrlec s Ptujske Ceste, ki jo pri ustvarjanju privlači igra barv in njihov vpliv na gledalca.

Razstavo Persolje, ki je zadnje mesece ustvarjal prav v hotelu Ljutomerčan v osrčju Prlekije, so odprli državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež, županija Občine Ljutomer mag. Olga Karba ter slikar Miro Persolja.



Več v Kultura in izobraževanje