Občina Ljutomer je še naprej nosilka certifikata Mladim prijazna občina

Občina Ljutomer ima certifikat od leta 2014 in ga je tokrat drugič podaljšala. Certifikat Mladim prijazna občina ima 47 občin, ki celostno, načrtno ter kontinuirano obravnavajo področje mladih, sprejemajo ukrepe za mlade in za mlade ustvarjajo na različnih področjih boljše pogoje za življenje in delovanje.

Prlekija-on.net, torek, 28. februar 2023 ob 14:41
V imenu Občine Ljutomer sta certifikat prevzela podžupana Janko Špindler in Boris Filipič

V imenu Občine Ljutomer sta certifikat prevzela podžupana Janko Špindler in Boris Filipič

Na slavnostni podelitvi certifikatov Mladim prijazna občina, ki je potekala v Cekinovem dvorcu v Ljubljani, je letos ta prestižni naslov prejelo ali podaljšalo šestnajst občin iz celotne Slovenije. Slavnostni gost dogodka je bil dr. Vladimir Prebilič, predsednik Skupnosti občin Slovenije, ki certifikat podeljuje skupaj z Inštitutom za mladinsko politiko.

V imenu Občine Ljutomer sta certifikat prevzela podžupana Janko Špindler in Boris Filipič. Občina Ljutomer ima certifikat od leta 2014 in ga je tokrat drugič podaljšala. Certifikat Mladim prijazna občina ima 47 občin, ki celostno, načrtno ter kontinuirano obravnavajo področje mladih, sprejemajo ukrepe za mlade in za mlade ustvarjajo na različnih področjih boljše pogoje za življenje in delovanje.

Da bi povezali mlade in odločevalce, organizira Občina Ljutomer v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije že ta petek, 3. marca, med 17. in 21. uro v Mladinsko kulturnem centru (MKC) Ljutomer - bivša Jagoda - delavnico.

Mladi bodo na delavnici:

  • spoznali na kakšen način lahko uresničite svoje ideje, kaj vse občina nudi mladim in kako lahko prispevate k razvoju lokalne skupnosti za mlade;
  • spoznali kako deluje "lokalna samouprava" in kateri so mehanizmi, preko katerih se lahko v občini sliši glas mladih;
  • vzpostavili stik z odločevalci,
  • odločevalcem bodo predstavili svoje ideje, potrebe, predloge....

Delavnica poteka v sklopu projekta Europe Goes Local.

Po delavnici bo za mlade zabava z bendom SP!CY.



Več v Kultura in izobraževanje