Državljana Romunije na vsiljiv način beračila po trgovskih centrih

Ormoški policisti so imeli v postopku tudi več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Enega so pridržali.

Prlekija-on.net, petek, 3. marec 2023 ob 07:33
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V sredo, 1. marca, ob 8.19 so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na regionalni cesti v naselju Sv. Tomaž. Gre za udeležbo kolesarja, ki je zadobil lahko telesno poškodbo. Kolesarju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve določb ZPrCP.

Ob 10.35 so imeli v postopku dva državljana Romunije, ki sta predhodno na vsiljiv način beračila v enem od ormoških trgovskih centrov. Tujca sta plačala globo zaradi kršitve določb ZJRM-1.

Ob 16.40 je patrulja na lokalni cesti v naselju Mihalovci ustavila voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je v cestnem prometu vozil vozilo pod vplivom alkohola (rezultat 0,80 mg/l). Voznik je bil v nadaljevanju pridržan na PP Ormož, po 24. členu ZPrCP. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno okrajno sodišče v nadaljnji postopek.

Ob 17.48 so policisti imeli v postopku dva državljana Romunije, ki sta pred tem pod pretvezo, da sta gluhonema pred trgovskim centrom v Ormožu brez dovoljenja upravne enote pobirala prostovoljne prispevke. Tujca sta bila z obdolžilnim predlogom privedena v takojšnji postopek k sodniku za prekrške na Ptuju, zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

V četrtek, 2. marca, ob 13.30 so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Bratonečice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčila z drugim osebnim avtomobilom. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 21.45 sta policista vozniku osebnega avtomobila začasno odvzela vozniško dovoljenje in prepovedala nadaljnjo vožnjo, saj je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola (0,74 mg/l). Vozniško dovoljenje bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

Ob 22.28 je bilo v Veliki Nedelji vozniku osebnega avtomobila začasno za 24 ur odvzeto vozniško dovoljenje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.



Več v Črna kronika