Zasegli več kot 500 sadik konoplje, moška stara 33 in 60 let pridržali

Opravljene so bile hišne preiskave stanovanjskih objektov in vozil, v okviru katerih so policisti našli dva prirejena prostora za vzgojo konoplje in več sadik.

Prlekija-on.net, petek, 3. marec 2023 ob 14:21
Zasežena konoplja

Zasežena konoplja

Policisti PP Šentilj so v četrtek, 2. marca, zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo drog (po 186 čl. KZ-1) odvzeli prostost dvema moškima, starima 33 in 60 let.

Pri navedenih so bile, na območju Limbuša in Pernice opravljene hišne preiskave stanovanjskih objektov in vozil, v okviru katerih so policisti našli dva prirejena prostora za vzgojo prepovedane droge konoplje. Na območju Limbuša je bilo zaseženih 228 sadik konoplje, visokih med 70 in 90 cm, ter pripomočki za gojenje le-te, na območju Pernice pa 300 sadik, višine med 25 in 120 cm, ter pripomočki za gojenje.

Prav tako je bilo na območju Pernice v podstrešnih prostorih zasežen približno 1 kg že posušenih rastlinskih delcev, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Moška sta bila danes s kazensko ovadbo privedena pred dežurnega preiskovalnega sodnika OS v Mariboru.Več v Črna kronika