Carthagovci vrtcu Gornja Radgona predali otroško igralo Carthago Kids Line

Carthagovci so uradno predali unikatno otroško igralo Carthago Kids Line, imitacijo njihovega avtodoma, ki so ga zaposleni podjetja izdelali v svojem prostem času.

Prlekija-on.net, petek, 3. marec 2023 ob 17:25
Igralo Carthago Kids Line

Igralo Carthago Kids Line

Otroci vrtca v Gornji Radgoni že potujejo po poteh domišljije in ustvarjalnosti v unikatnem in edinstvenem otroškem igralu Carthago Kids Line. Carthagovci so v četrtek, 23. februarja, uradno predali unikatno otroško igralo Carthago Kids Line, imitacijo njihovega avtodoma, ki so ga zaposleni podjetja izdelali v svojem prostem času. Po pripravljenem pevsko-plesnem nastopu vrtčevskih otrok je Sandra Županec, direktorica podjetja Carthago d.o.o., slovesno predala simbolni ključ vozila in otroci so se z igralom podali po čarobni poti domišljije.

V podjetju Carthago d.o.o. so prvo igralo Carhago Kids Line, imitacijo njihovega avtodoma, sestavili že v začetku leta 2013. Podarili so ga vrtcu v Odrancih, v naslednjem letu izdelana igrala pa lepšajo dneve otrokom v vrtcih v Črenšovcih in Murski Soboti ter v Pediatrični kliniki v Ljubljani.

Lanskoletno jesen so Carthagovci z mislijo na najmlajše ponovno izdelali kar štiri edinstvena otroška igrala Carthago Kids Line, vsako unikatno in vsako samosvoje. Prvo igralo so v podjetju donirali občini in vrtcu v Ormožu, kjer bo na pomlad odprt nov obrat podjetja. Drugo igralo je nadomestilo predhodno igralo v Pediatrični kliniki v Ljubljani. Za preostali dve izdelani igrali pa so se potegovali vrtci s svojimi risbicami avtodomov v natečaju podjetja - zmagovalna vrtca je izbrala komisija sodelavcev, ki so igrala izdelovali.

Pri risbici otrok vrtca Gornja Radgona je Carthagovce najbolj prepričala povezanost strokovnih delavk z otroki, ki jo risbica prikazuje, saj vzgojiteljici tudi v vrtcu otroke usmerjata in vozita skozi dneve, ki jih preživljajo v vrtcu, je poudarila Sandra Županec.

Zunanjost igral Carthago Kids Line je povzeta po avtodomu Carthaga, notranja oprema pa ima prav tako vse tipične elemente pravega avtodoma: vozno kabino s čisto ta pravim volanom, sedežem za voznika in sovoznika, živopisano mizico in stole za goste ter podestno posteljo za najbolj utrujene. V prtljažniku pa najdejo otroci dovolj prostora, da shranijo vse, kar potrebujejo na svojih domišljijskih popotovanjih. Čisto vsak mini avtodom pa ima tudi edinstveno notranjo poslikavo izpod rok Carthagovcev.

V projekt so se Carthagovci podali z željo, da so podarjena igrala razvedrilo in učilo ter vzpodbuda k opazovanju, razmišljanju ter sodelovanju najmlajših s povabilom, da morebiti ravno ti otroci na podlagi teh izkušenj postanejo v prihodnosti Carthagovi nepogrešljivi sodelavci, konstrukterji ali inženirji.

Z vnovičnim uspešno izpeljanim dobrodelnim projektom v Carthagu dokazujejo, da se z ekipo izjemnih zaposlenih lahko premikajo meje, vzpodbujata ustvarjalnost in dobrodelnost.

Sinergija, sodelovanje in timski duh bodo rdeča nit podjetja tudi pri nadaljnjih projektih. Četrto igralo bodo Carthagovci v naslednjih dneh izročili malčkom drugega zmagovalnega vrtca.

V vsaki zgodbi rdeča nit povezuje, združuje in zbližuje najrazličnejše akterje - Carthagovcem to očitno uspeva.

Foto: Vrtec Gornja Radgona



Več v Najmlajši