Zmaga Radgončanov na prvem pomurskem derbiju v novi dvorani

Arcont Radgona – Pomurje 34:24 (16:13)

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. marec 2023 ob 09:51
Arcont Radgona - Pomurje

Arcont Radgona - Pomurje

V sezoni 2004/05 je bil v Murski Soboti odigran prvi pomurski rokometni derbi med Pomurjem in Arcont Radgono. Od takrat je bilo odigranih 30 medsebojnih tekem, Arcont Radgona pa je domače tekme gostila v Apačah in Radencih. Po dolgih 19 letih je bil derbi končno odigran tudi v Gornji Radgoni. Blizu 150 gledalcev z obeh strani reke Mure se je zbralo na tribuni nove športne dvorane. Videli so zanimivo tekmo, kjer so se na koncu zasluženo veselili igralci Arcont Radgone. Tekmo so z dvema zaporednima zadetkoma odprli gostje, ki pa so v 6. minuti še zadnjič na tekmi vodili (2:3). Radgončani so počasi prevzeli pobudo in kljub kar nekaj zapravljenim priložnostim na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (16:13). Pomurje, ki je v spomladanskem delu pomladilo svojo ekipo, se je na začetku drugega polčasa nekajkrat še približalo na dva zadetka zaostanka (17:15, 18:16, 19:17).

Nato so gostom počasi začele pohajati moči, domačini pa so na krilih izkušenega Matevža Žuniča, dosegel je 15 zadetkov, začeli višati prednost. Gostje so na vsak način skušali ujeti priključek, tudi z igranjem brez vratarja. Po treh zadetkih Radgončanov v prazno mrežo je bilo nato dvomov o zmagovalcu dokončno konec. Igralci Arcont Radgone, ki mimogrede na celi tekmi niso izvajali niti ene sedemmetrovke, so se tako, skupaj s številnimi glasnimi navijači, zasluženo veselili prestižne zmage v lokalnem derbiju.

Arcont Radgona - Pomurje 34:24 (16:13)

Gornja Radgona, 4.3.2023, 150 gledalcev, sodnika: Matic Cestnik in Bojan Cankar

Arcont Radgona: Perša 1 (19 obramb), Prosenjak (4 obrambe); Podlunšek 5, Breznik 2, Plohl 3, Gorjup, B. Šijanec 2, Žunič 15, G. Šijanec 1, Hedl 2, Bratkovič 3, Ornik. Trener: Neno Potočnjak.

Pomurje: Kumer (1 obramba), Čepe (8 obramb), Černela (4 obrambe), Vild Marič; Pintarič, Zver 3, Ganiu 7 (4), Rožman Rader 6, Subašić 1, Mešič, Ružič 2, Kuhar 5, Granfol, Kocan. Trener: Alan Potočnjak

Sedemmetrovke: Arcont Radgona 0 (0), Pomurje 4 (4); Izključitve: Arcont Radgona 8 minut, Pomurje 8 minut.

Arcont Radgono čaka še zaostala tekma pri Kronosu v Logatcu nato pa se prične končnica, kjer bodo ekipe razdeljene v dve skupini. Radgončani bodo v skupini s Kočevjem in Kronosom Logatec, kjer imajo realne možnosti za 2. mesto in uvrstitev v boj za končno 3. oz. 4. mesto.



Več v Šport