Razstava zaprta za javnost?

Zaprta razstava likovnih del članov društev upokojencev PPZ v Galeriji A. Trstenjak v Ljutomeru

ZARM, ponedeljek, 26. september 2011 ob 18:492
Razstava

Razstava

V četrtek 08.09.2011 je bila z lepo kulturno prireditvijo odprta razstava novejših likovnih del članov Društev upokojencev PPZ v Galeriji A. Trstenjak v Ljutomeru. Otvoritve se je udeležila celo županja gospa Olga Karba, avtorjev in obiskovalcev pa je bilo okoli 50.

Tak kulturni dogodek bi bil lahko prava popestritev za Ljutomer in vso deželo ob Muri, tudi za tiste, ki se otvoritvene slovesnosti niso udeležili, a glej ga zlomka: galerija je bila že naslednji dan in vse nadaljnje dni zaprta za javnost. Vrata zaklenjena, nobenega obvestila o odpiralnem času, na oknu med cvetličnimi lonci pa skoraj neopazen napis, da naj se morebitni interesenti za ogled obrnejo na ta in ta telefon.

Iz radovednosti poizkusim tudi to, a glej ga zlomka: telefon zvoni do konca in nihče se ne oglasi. In to večkrat v naslednjih dneh. Kasneje izvem, da je to telefon Splošne knjižnice Ljutomer, in da so odgovorni za Galerijo Ante Trstenjaka prav oni.

Res škoda za  dober namen slikarjev, kajti nihče ne želi svojemu delu samevati v zaprti galeriji. Škoda tudi za javnost, kajti prikrajšana je bila za užitek ob ogledovanju ponujenih kulturnih dobrin.

Odgovorni pa naj razmislijo kakšen smisel ima, za javnost zaprta razstava.


Več v Kultura in izobraževanje