Kristjan Čeh na Portugalskem do nove zmage

Z izjemno daljino 68,30 m je za več kot 4 m premagal najbližjega konkurenta na uvodni tekmi evropskega pokala v metih.

Prlekija-on.net, sobota, 11. marec 2023 ob 18:49
Kristjan Čeh, foto: Proelium

Kristjan Čeh, foto: Proelium

Najboljši slovenski atlet Kristjan Čeh je na evropskem pokalu v metih v portugalski Leirii v metu diska zmagal z daljino 68,30 m. Drugo mesto je osvojil Firfirica (ROM) z daljino 63,78 m, tretji je bil Marković (HRV) z daljino 62,20 m.

Po uvodni tekmi na domačih tleh, kjer so vladale zimske razmere in tako onemogočale Kristjanu dosegati razdalje, katerih je bil vajen s priprav, je Kristjan svoj pravi talent pokazal že na prvem mednarodnem nastopu sezone. Z izjemno daljino 68,30 m je za več kot 4 m premagal najbližjega konkurenta na uvodni tekmi evropskega pokala v metih. To pa je tudi najdaljša razdalja na svetu v letošnji sezoni. Športna agencija Proelium je z njim opravila pogovor o tekmi ter o načrtih za prihodnost.

Kristjan, za tabo je uvodna tekma evropskega pokala. Kako si zadovoljen s prikazanim?

"Uvodna tekma evropskega pokala je bila res dobra. Ob prvem metu sem sicer bil še kar živčen in vrgel 61 m, potem sem se sprostil in vrgel 65 m in pa seveda 68 m, kot najdaljši met. Bil sem sposoben veliko več, ampak se žal ni izšlo. Vseeno sem zadovoljen s koncem zimske sezone in z 68 metri, kar je tudi najboljši izid na svetu in odličen zaključek zimske sezone."

Po uvodni tekmi sezone v Sloveniji, kjer so bile tekmovalne razmere res zahtevne, so bile tokrat ugodnejše. Je tudi to vplivalo na boljši rezultat?

"Tekma je bila res veliko boljša, kot v Domžalah, saj je bilo veliko bolj toplo. Ker ni bilo mraza, sem imeli boljši občutek pri metih. Bil sem dobro pripravljen, imel sem dober občutek in mislim, da sem to tudi pokazal."

Kje imaš po tvojem mnenju še največ rezerv?

"Seveda je največ rezerv še pri tehniki. Če še to izpopolnim do poletja, je to to in lahko po moje ponovim tudi lansko sezono."

Kakšni so plani za naprej? Nadaljuješ s treningi v Estoniji ali se odpravljaš na priprave kam drugam? Kdaj je naslednje tekmovanje?

"Jutri se vračam v Estonijo, kjer bom treniral. Iz Estonije grem v aprilu na Tenerife in s Tenerifov direktno na prvo tekmo poletne sezone v Doho. To je moj načrt treningov do poletne sezone."

Kristjanu čestitamo za njegove izjemne rezultate ter mu želimo veliko uspeha tudi še naprej.



Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29