Krepko pod vplivom alkohola zapeljal v potok, dobil je 1.660 evrov kazni in 21 kazenskih točk

Še dva druga povzročitelja prometnih nesreč sta vozila pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. marec 2023 ob 14:27
Voznik je zapeljal s ceste

Voznik je zapeljal s ceste

10. marca 2023, okrog 18. ure je v Murski Soboti zaradi neprilagojene hitrosti na kolesarski stezi padel kolesar, ki se je v prometni nesreči lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pri kolesarju pokazal 1,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kolesarju bo izdan plačilni nalog.

Istega dne, okrog 22.30 ure je v Lemerju voznik osebnega vozila trčil v zadnji del ob cesti ustavljenega parkiranega tovornega vozila, pred katerim sta stala pešca. Tovorno vozilo je po trku odbilo v enega pešca, ki v prometni nesreči zaenkrat ni poškodovan. Vozniku osebnega avtomobila je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,03 mg/l v izdihanem zraku. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

V nedeljo, nekaj pred 1. uro pa je v Brezovcih voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v levo in podrl ograjo ter zapeljal v potok. Voznik je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,20 mg/l v izdihanem zraku. Sodnica je kršitelju izrekla globo 1.660 evrov kazni in 21 kazenskih točk.

Policija opozarja: Vozniki! Alkohol ne sodi za volan! Če ste popili alkoholne pijače se ne odločite za vožnjo, temveč si zagotovite prevoz ali naj vozi nekdo, ki alkoholnih pijač ni užival. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji. Več najdete tukaj.

Ob 0.45 je v naselju Brezovci, občina Puconci, osebno vozilo...

Objavil/a PGD Murska Sobota dne Nedelja, 12. marec 2023


Več v Črna kronika