Odlični rezultati SD Mesto Ljutomer v regijskih ligah za mlajše kategorije

Mladi strelci in strelke so pri treningih in na tekmovanjih zelo zavzeti in tudi uspešni.

Prlekija-on.net, četrtek, 16. marec 2023 ob 07:28
Strelci SD Ljutomer

Strelci SD Ljutomer

Tekmovanja v streljanju z zračno puško se v sezoni 2022/23 počasi približujejo koncu. Tako je znanih že nekaj končnih rezultatov v regijskih ligah za mlajše kategorije.

V prvi normalni sezoni po Covidu se je število otrok, ki redno obiskujejo treninge povečalo. Tako je SD Mesto Ljutomer imelo svoje tekmovalce v vseh starostnih kategorijah, od mlajših deklic/dečkov do mladink/mladincev. Treningi potekajo na strelišču v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, med tednom vsaj dvakrat tedensko ter občasno tudi ob vikendih.

Mladi strelci in strelke so pri treningih in na tekmovanjih zelo zavzeti in tudi uspešni.

Skupni končni rezultati po 6. krogih regijske lige

V kategoriji mladink/mladincev je ekipa zasedla skupno četrto mesto. Ekipo so sestavljali Matija Kaučič, Alisa Timofeeva, Beti Čepe in Polina Svetanič. Posamezno je med mladinci Matija Kaučič zasedel 8. mesto. Med mladinkami je Alisa Timofeeva zasedla 5. mesto, Beti Čepe 6. mesto in Polina Svetanič 7. mesto.

V kategoriji starejših dečkov je ekipa v sestavi Matija Kaučič, Enej Maučec in David Vogrinec zasedla skupno 3. mesto. Rezultat v 6. krogu lige je zadostoval za izpolnitev norme za uvrstitev na državno prvenstvo. V tej kategoriji je posamezno Matija Kaučič zasedel 1. mesto, Enej Maučec 2. mesto in David Vogrinec 3. mesto.

V najmlajši strelski kategoriji in sicer kategoriji mlajših deklic/dečkov je ekipa v sestavi Ota Kšela, Mija Tomanič in Maja Prša zasedla skupno 1. mesto. Posamezno je Ota Kšela osvojila 1. mesto, Maja Prša 2. mesto in Mija Tomanič 7. mesto. S temi odličnimi rezultati so si dekleta zagotovila nastop na državnem prvenstvu.

Strelci SD Ljutomer

Znotraj SD Mesto Ljutomer so se na šolsko regijsko tekmovanje v streljanju z zračno puško skozi celo sezono pripravljale tudi učenke OŠ Stročja vas. Ekipo so sestavljale Lana Lebar, Larisa Lebar in Maja Prša. Na regijskem prvenstvu OŠ v Murski Soboti so zasedle 1. mesto in se ekipno uvrstile na državno prvenstvo OŠ.

Vsa državna prvenstva bodo potekala konec marca in aprila. Strelci in strelke še naprej vztrajno trenirajo, saj bi na prvenstvih želeli doseči svoje najboljše rezultate.

Zapisal A. Vogrinec



Več v Šport