Ormožani izločili favorizirane Trebanjce

Ormožani so v svojem Hardeku po podaljšku na kolena položili favorizirane Trebanjce z 31:30.

Prlekija-on.net, sobota, 18. marec 2023 ob 08:11
RK Jeruzalem Ormož, foto: Špela Jambriško

RK Jeruzalem Ormož, foto: Špela Jambriško

Rokometaši Celja Pivovarne Laško, novomeške Krke, ormoškega Jeruzalema in Kopra so se po četrtfinalnih tekmah uvrstili na zaključni turnir za slovenski pokal, ki bo v prvi polovici maja. Prireditelj zaključnega turnirja še ni znan, Rokometna zveza Slovenije ga bo izbrala na podlagi prijav do konca tega meseca.

V četrtfinalnem pokalnem posladku so smetano pobrali rokometaši iz Celja, ki so po dveh petminutnih podaljških premagali branilce naslova iz Velenja s 33:31. Izbranci domačega trenerja Alema Toskića so bili v drugem polčasu v zahtevnem položaju, a so nadoknadili pet golov primanjkljaja (15:20, 16:21) ter izsilili podaljšek, nato pa na krilih vratarja Nebojše Bojića, ki je zbral deset obramb, ukanili najmočnejše domače tekmece. Pri trenutno vodilni ekipi v NLB je bil najbolj učinkovit Aleks Vlah, pri osmoljencih iz Velenja pa Timotej Grmšek. Oba sta dosegla po šest golov.

Ormožani so v svojem Hardeku na kolena položili favorizirane Trebanjce z 31:30. Odločitev o zmagovalcu je padla v podaljšku, potem ko se je tekma v rednem delu končala s 27:27. Pri Prlekih je odločilne gole prispeval Nik Čirović, skupaj s Tilnom Kosijem sta dosegla po devet zadetkov. Pri Dolenjcih je bil najbolj učinkovit Filip Glavaš s sedmimi zadetki.

Novomeščani so z rutinsko predstavo opravili z Mariborčani in zmagali s 30:23. Pri Dolenjcih sta bila najbolj učinkovita Marko Majstorović in Uroš Knavs s sedmimi, pri Štajercih pa Izidor Budja s petimi zadetki.

Zadnjo polfinalno vstopnico so si priigrali Koprčani po zmagi nad tekmeci iz Kočevja s 33:23. Klej Sanabor in Bor Breznikar sta dosegla po pet golov za Koper, Jaka Đekić pa osem za Kočevje.

Na lanskem zaključnem turnirju v Slovenj Gradcu so bili najboljši Velenjčani po zmagi nad Škofjeločani. Na minulih pokalnih tekmovanjih so bili najbolj uspešni rokometaši iz Celja, ki so 21-krat zmagali v tem tekmovanju. Po trikrat sta bila najboljša Koper in Gorenje Velenje, po enkrat pa Gold Club Hrpelje in Prule 67.