Ormoški policisti pridržali kršitelja, ki se ni pomiril

Ob prihodu na kraj se kršitelj ni pomiril, temveč je nadaljeval s kršitvijo, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. marec 2023 ob 11:31
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 17. marca, ob 9.56 so policisti obravnavali dogodek, kjer je pri izvajanju zemeljskih del bilo najdeno neeksplodirano ubojno sredstvo iz druge svetovne vojne. Po prihodu strokovnjakov Civilne zaščite je bilo ugotovljeno, da gre za neaktivirano granato iz druge svetovne vojne, katero so prevzeli v hrambo do njenega uničenja.

Ob 11.15 so policisti bili s strani občana obveščeni o izgubi zdravstvene izkaznice v mestu Ormož. Izkaznica je izdana v Nemčiji. V kolikor bi bila najdena naprošajo najditelja, da jo prinese na policijsko postajo oziroma vrne lastniku.

V soboto, 18. marca, ob 21.03 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Ob prihodu na kraj se kršitelj ni pomiril, temveč je nadaljeval s kršitvijo, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Zaradi kršitve je bil izdan plačilni nalog o varstvu javnega reda in miru.

Ob 21.15 so policisti kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, alkotest je pokazal 0,30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika