Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona na sejmu Altermed v Celju

Letošnja tema njihove predstavitve je bila »VČERAJ IN DANES ZA JUTRI«. Sporočiti so želeli, da skupaj z otroci v vrtcu krepijo vezi do narave in cenijo dobrine, ki nam jih zemlja rodi.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. marec 2023 ob 13:15
Vrtec Gornja Radgona na sejmu Altermed

Vrtec Gornja Radgona na sejmu Altermed

Tako kot že vrsto preteklih let, smo se tudi letos predstavili na sejmu Altermed. Namen sejma je izpostaviti pomen zdravja, naš odnos do zdravja ter doživljanje in pojmovanje zdravja kot vrednoto - še posebej zato, ker ima zdravje kot vrednota pomembno mesto tudi v družini. Skozi celo leto se v vrtcih izvajajo različne aktivnosti, ki temeljijo na poudarjanju zdravja na vseh ravneh in področjih.

Razstavljali smo v soboto, 18. 3. 2023. Biti del projekta Ekošola, nam tako omogoča, da naše delo in vrednote iz področja ekološke ozaveščenosti, zdrave prehrane, odgovornega ravnanja s hrano ter trajnostnega razvoja predstavimo širše - celotnemu slovenskemu prostoru.

Letošnja tema naše predstavitve je bila »VČERAJ IN DANES ZA JUTRI«. Sporočiti smo želeli, da skupaj z otroci v vrtcu krepimo vezi do narave in cenimo dobrine, ki nam jih zemlja rodi. V tem sklopu smo predstavili naslednja področja: »Od zemlje do žemlje vodi nas pot...«, »Mleko je sladko, mleko je belo, radi pijemo ga veselo« ter »Zbiramo odpadke in jih ponovno uporabimo«.

Otroci so namreč tisti, ki bodo v prihodnosti vplivali in sprejemali pomembne odločitve na vseh ravneh našega življenja - ekologija in zdrav način življenja pa sta zagotovo pomemben del trajnostnega razvoja.

Zapisala: Darja Vajngerl, mag. prof. inkl. ped.



Več v Kultura in izobraževanje