Obeležili Svetovni dan poezije, svetovni dan gozdov in prvi spomladanski dan

Povabili so številne pesniško navdahnjene, da so z verzom obeležili ta dan v zameno pa so dobili dobro kavico in majhno darilce. Pozno popoldan smo ta dan obeležili še s pesniškim večerom, ki ga je popestril literat, ljudski umetnik, pisatelj, humorist, slikar, rezbar, kipar in popotnik Dani Rajh.

Prlekija-on.net, sreda, 22. marec 2023 ob 08:48
Leto prleških vrednot in zelene pismenosti

Leto prleških vrednot in zelene pismenosti

Ob Letu prleških vrednot in zelene pismenosti, ki ga je v letu 2023 razglasila Občina Ljutomer, smo Splošna knjižnica Ljutomer in FLO CUKERAJ ob svetovnem dnevu poezije, svetovnem dnevu gozdov in ob prvem spomladanskem dnevu v Flo Cukeraju povabili številne pesniško navdahnjene, da so z verzom obeležili ta dan v zameno pa so dobili dobro kavico in majhno darilce.

Oddanih je bilo nepričakovano število verzov, misli. V jesenskih mesecih bodo razstavljeni.

Pozno popoldan smo ta dan obeležili še s pesniškim večerom, ki ga je popestril literat, ljudski umetnik, pisatelj, humorist, slikar, rezbar, kipar in popotnik Dani Rajh. Z obilico prleških besed, sta prisotne zabavala in nasmejala Breda Žunič in vsestranski Dani. Predstavil je pesmi iz svojih pesniških zbirk.

Šaljive pesmi piše v slovenskogoriškem narečju, s čimer skrbi za ohranitev te narečne besede. Vsako knjigo dopolni s slovarčkom manj znanih besed, opremlja pa jih tudi z lastnimi ilustracijami, ki humorno dopolnjujejo vsebino. Danija poznajo tudi pod imenom Bradati oziroma Kosmati muzikant in ga kot predstavnika ljudske glasbe vabijo na številne prireditve doma in v tujini. Kot popotnik je s svojo harmoniko prepotoval že veliko sveta in s sabo ponesel slovensko ljudsko glasbo.

Oba dogodka sta bila zelo dobro sprejeta.

Hvala vsem za sodelovanje.

Zapisala: Sonja Rožman, Splošna knjižnica Ljutomer
Foto: Arhiv knjižnice



Več v Kultura in izobraževanje